Hírek

A Saul fia és a Zero a tallinni filmfesztiválon

Tallin_Black_NightsKét magyar filmet tűz műsorra a Balti-térség élvonalbeli filmes eseménye, a Black Nights Nemzetközi Filmfesztivál Tallinnban.

November 13-án kezdődik a Balti-térség A-kategóriás filmfesztiválja az észt fővárosban. Az idén 18. alkalommal megrendezendő tallinni nemzetközi seregszemle két magyar rendező Filmalap támogatással készült alkotását hívta meg.

Nemes Jeles László Saul fia című filmje a Screen International című filmszakmai folyóirat tekintélyes kritikusai által összeállított programban szerepel. Nemes Gyula magyar-cseh-német koprodukcióban készült Zero-ja a Fórum elnevezésű válogatásban lesz látható, mely a vitaindító tartalmú és formájú alkotásokat vonultatja fel. Nemes Gyula személyesen mutatja be filmjét szombat este a tallinni közönségnek.

A Black Nights fesztivál a filmproducerek nemzetközi szövetségétől (FIAPF) tavaly nyerte el az úgynevezett „A-kategóriás” minősítést, mellyel jelenleg mindössze 14 nemzetközi filmfesztivál rendelkezik, köztük a legismertebb a berlini, a cannes-i és a velencei filmünnep.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com