Hírek

Visszatér A sebész: készül a harmadik évad

Újabb évaddal bővül a Steven Soderbergh által rendezett kórházsorozat, A sebész, ami egyben új irányt is vesz.

Öt év kihagyás után folytatódik az egyetlen 20. század elején játszódó kórházsorozat, A sebész (The Knick), írja a Collider. A Clive Owen főszereplésével készült produkció két intenzív évadon át futott a Cinemaxon, s végig kiemelkedően pozitív kritikákat kapott. A századeleji, mai szemmel nézve vérfagyasztó operációs praktikákat, ambiciózus, újító sebészeket és kórházi intrikákat bemutató show egyedülálló a nemében.

Úgy tűnik viszont, hogy A sebész harmadik évada a kamera előtt és mögött is új felállásban fog forogni.

Az új évad ötletével André Holland, a sorozat egyik színésze és Barry Jenkins, az Oscar-díjas Holdfény rendezője állt elő. A hírek szerint Holland által megszemélyesített Dr. Algernon Edwards, a tehetséges, de bőrszíne miatt diszkriminált sebész történetét bontják majd ki. A sebész eredeti készítői pedig már meg is írták a pilotot, amit a rendezői székből lelépő Steven Soderbergh is dicsért.

Soderbergh (Ocean’s trilógia, Erin Brokovich, Fertőzés) rendezése nagyban hozzájárult a sorozat sikeréhez, de a filmkészítő ezúttal háttérbe vonul. Producerként részt vesz ugyan a munkafolyamatban, de mint mondja: „nekem már megvolt a dobásom, fogjátok, s vigyétek olyan irányba, amerre szeretnétek”. A Holland-Jenkins páros által kidolgozott új történetre pedig áldását adta.

A sebész új évada tehát az utóbbi évek trendjét követve egy mellőzöttebb társadalmi csoporthoz tartozó szereplőt helyez középpontba. A választás logikus, hiszen a főszereplő Clive Owen a második évad végén távozott, teret hagyva így a sztoriban addig is fontos szerepet betöltő Holland karakterének. S bár még nem tudni, hogy a legutóbb Ha a Beale utca mesélni tudna című filmjével taroló Barry Jenkins rendezni fog-e, s ha igen, mennyit, annyi biztos, hogy izgalmas új évadnak nézünk elébe.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com