Hírek

A sógun Magyarországon is érkezik Disney+-ra

shogun-hiroyuki-sanada

James Clavell bestseller könyve alapján készült A sógun az FX gyártásában itthon a Disney+-on lesz elérhető a világpremierrel egyidőben.

A híres 2. világháborút megjárt brit író, James Clavell háborús regényei mellett olyan filmklasszikusok forgatókönyveiért felelt, mint A nagy szökés vagy az 1958-as A légy. A sógun című könyvét 1980-ban egyszer már adaptálták egy 5 epizódos minisorozat keretében, aminek jövőre érkezik a modern feldolgozása. Az új minisorozat Rachel Kondo és Justin Marks (Képmás, Top Gun: Maverick) showrunneri felügyeletével és a legendás japán színész, Hiroyuki Sanada (John Wick: 4. felvonás, A gyilkos járat) produceri támogatásával készült, aki emellett a főszerepet is játsza Cosmo Jarvis, Anna Sawai és számos más kiemelkedő japán színész társaságában.

A sógun Amerikában a Hulu-n és az FX csatornáin, Latin-Amerikában a Star+, más országokban pedig – beleértve Magyarországot is – a Disney+-on lesz elérhető február 27-től.

A sorozat összesen 10 epizódból áll, a premier napján az első két epizód lesz elérhető, melyeket hetente követnek majd az új részek.

A minisorozat az 1600-as évek Japánjába repíti a nézőt az évszázadot meghatározó polgárháború hajnalára. Yoshii Toranaga sógun (Hiroyuki Sanada) az életéért küzd, mikor ellenségei a régensek tanácsában összefognak ellene. Viszont az egyik nap egy rejtélyes európai hajó érkezik egy halászfaluba, amelyen John Blackthorne (Cosmo Jarvis) is szolgál. Blackthorne pedig olyan titkokat hoz magával Európából Japánba, amelyek segíthetnek Toranagának elérni a célját, és Blackthorne saját ellenségeinek, a jezsuita papoknak és a portugál kereskedőknek a hatalmas befolyását megsemmisíteni. Toranaga és Blackthorne sorsa elválaszthatatlanul összefonódik a tolmáccsal, Toda Marikóval (Anna Sawai), egy titokzatos keresztény nemesasszonnyal, aki egy kegyvesztett család utolsó sarja. Miközben Marikó az urát szolgálja a feszült politikai helyzetben, össze kell egyeztetnie Blackthorne-nal való újdonsült kapcsolatát és a hite iránti elkötelezettségét is.

Forrás: Disney Magyarország

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!