Hírek

A Solo forgatókönyvírói lerántották a leplet a váratlan cameóról

A Solo: Egy Star Wars történet forgatókönyvíró párosa egy interjúban tisztázta a rejtélyes Star Wars karakter váratlan feltűnését. Figyelem, a cikk SPOILERT tartalmaz!  

A Solo: Egy Star Wars történet a héten debütált a mozikban világszerte. A félúton rendezőt cserélő blockbuster alulteljesítette az elvárásokat a mozipénztáraknál, ám a kritikusok javarészt szerették a több ismerős karaktert felvonultató spinoff mozit. Viszont láthatjuk a fiatal Han Solót, Chewie-t és Landót is, ám a film utolsó harmadában találkozunk egy olyan rég látott Star Wars-karakterrel, akinek a feltűnésére aligha számíthatott bárki is. Masszív SPOILER következik, aki még nem látta a filmet, csak saját felelősségre görgessen lejjebb!

Még egy utolsó figyelmeztetés: SPOILER.

Mindenki elment? Jó, akik maradtak azoknak nincs visszaút, természetesen Darth Maul feltűnéséről van szó, akit legutóbb a széles körben gyűlölt Csillagok háborúja I: Baljós árnyak című előzményfilmben láthatott a publikum. A sith harcos a legrosszabb Star Wars-film legjobb része volt (talán azért, mert alig volt szövege a filmben) mégis a végső összecsapásban alulmaradt a fiatal Obi-Wannal szemben, miután leszúrta Qui-Gon Jinnt. A karaktert eredetileg a színész/harcművész Ray Park formálta meg a ’99-es prequelben, a karakter hangját pedig Sam Witwer kölcsönözte az animációs Star Wars sorozatban.

A Star Wars-kánon részét képező animációs széria szerint Darth Maul, miután Obi-Wan dicstelenül kettévágta, valahogy kibernetikus lábakat eszkábált magának, amit az Erő segítségével a testéhez illesztett, ám az izolációba és a sérüléseibe beleőrült.

Jonathan és Lawrence Kasdan, a Solo forgatókönyvíró párosa a Collidernek nyilatkozott Darth Maul cameojáról. „Ez olyasmi volt, amit már régóta bele akartam építeni egy filmbe, igazság szerint évek óta. Olyan módon szerettem volna beleszőni a történetbe, hogy a néző számára úgy legyen nyilvánvaló a feltűnése, hogy az nincs explicit módon megalapozva” –  magyarázza Kasdan.

„A feltűnésének pillanatáig sok utalás vezetett el, köztük a Teräs Käsivel kapcsolatos referenciák”

– teszi hozzá a film írója.

A Teräs Käsi egy harcmodor a Star Wars világán belül, referencia alatt pedig Kasdan minden bizonnyal arra utalhatott, hogy Qi’ra (Emilia Clarke) a film végi küzdelem során váratlan harci tudásról tesz tanúbizonyságot, mikor legyőzi Dryden Vost. A jelenet céloz rá, hogy Qi’ra magától Dryden Vostól vagy valakitől a Vörös Hajnal bűnszövetkezetből tanulhatta a harcművészetet. A Star Wars világában Darth Maul szintén ismerője és gyakorlója a Teräs Käsi harcművészetnek. A film végén kiderül, hogy Vos jelentett Darth Maulnak, és ezentúl Qi’ra is feltehetőleg hasonlóan jár el.

Arra kérdésre, hogy nehéz volt-e a Baljós árnyak Darth Maulját Ray Parkot felkérni a szerepre, a forgatókönyvírók azt felelték, a színész megkeresése után szinte azonnal gépre ült és már rohant is a forgatásra.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com