Hírek

A Sonic, a sündisznó online premierje gyorsabban érkezik a tervezettnél

Sonic, a sündisznó

Sonic, a sündisznó a megváltozott helyzetre való tekintettel villámgyorsan közeledik az online premier felé.

A Paramount Pictures úgy döntött, hogy a koronavírus hatására kialakult helyzet miatt hamarabb engedi a netre a fürge kék sündisznót. A stúdió pénteken jelentette be, hogy a SEGA 1991-es platformerjén alapuló film a mozipremier után mindössze 46 nappal, március 31-én már online is elérhetővé válik.

Azaz a várakozási idő a helyzetre való tekintettel nagyjából a hagyományosnak számító menetrend felére csökkent. (Rendszerint a multiplexek után 3 hónappal kapnak zöld utat a filmek az online felületeken.) Ennyi idő azonban elég volt Sonicnak, hogy otthagyja nyomát a Box Office-történelemben.

Annak ellenére, hogy a CGI-változat első nyilvános dizájnja olyannyira felháborította a rajongókat, hogy a rendezőnek újra kellett gondolnia az eredeti terveket, ami miatt akkor a premier is csúszott. (Tulajdonképpen így gyakorlatilag visszatérnek a korábbi ütemtervhez.)

Az elsőfilmes Jeff Fowler érzékelhetően igyekezett hű maradni a karakter hagyományaihoz, miközben a természet és a technika ellentétpárjára fűzte fel a Sonic, a sündisznó történetét.

A határvonalak azonban korántsem lettek olyan egyértelműek a filmben, mint ahogyan elsőre gondolhatnánk.

A helyzetet pedig bonyolítja, hogy a kis főhősnek néhány érzelmi hullámvölgyön is át kell rohannia a film játékidejének 1 óra 39 perce alatt.

Nem meglepő, hogy a végeredménnyel kapcsolatban is megoszlottak a nézői reakciók. Erre egy ilyen jellegű adaptációnál lehet számítani. Ám ezzel együtt is minden esély adott, hogy a Sonic, a sündisznó folytatásának tervéről kapjunk hírt belátható időn belül.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com