Hírek

A Sonic, a sündisznó online premierje gyorsabban érkezik a tervezettnél

Sonic, a sündisznó

Sonic, a sündisznó a megváltozott helyzetre való tekintettel villámgyorsan közeledik az online premier felé.

A Paramount Pictures úgy döntött, hogy a koronavírus hatására kialakult helyzet miatt hamarabb engedi a netre a fürge kék sündisznót. A stúdió pénteken jelentette be, hogy a SEGA 1991-es platformerjén alapuló film a mozipremier után mindössze 46 nappal, március 31-én már online is elérhetővé válik.

Azaz a várakozási idő a helyzetre való tekintettel nagyjából a hagyományosnak számító menetrend felére csökkent. (Rendszerint a multiplexek után 3 hónappal kapnak zöld utat a filmek az online felületeken.) Ennyi idő azonban elég volt Sonicnak, hogy otthagyja nyomát a Box Office-történelemben.

Annak ellenére, hogy a CGI-változat első nyilvános dizájnja olyannyira felháborította a rajongókat, hogy a rendezőnek újra kellett gondolnia az eredeti terveket, ami miatt akkor a premier is csúszott. (Tulajdonképpen így gyakorlatilag visszatérnek a korábbi ütemtervhez.)

Az elsőfilmes Jeff Fowler érzékelhetően igyekezett hű maradni a karakter hagyományaihoz, miközben a természet és a technika ellentétpárjára fűzte fel a Sonic, a sündisznó történetét.

A határvonalak azonban korántsem lettek olyan egyértelműek a filmben, mint ahogyan elsőre gondolhatnánk.

A helyzetet pedig bonyolítja, hogy a kis főhősnek néhány érzelmi hullámvölgyön is át kell rohannia a film játékidejének 1 óra 39 perce alatt.

Nem meglepő, hogy a végeredménnyel kapcsolatban is megoszlottak a nézői reakciók. Erre egy ilyen jellegű adaptációnál lehet számítani. Ám ezzel együtt is minden esély adott, hogy a Sonic, a sündisznó folytatásának tervéről kapjunk hírt belátható időn belül.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya