Hírek

A sorozat eredeti szereplőivel készül a Downton Abbey-film

Downton Abbey

A rajongók legnagyobb örömére immár biztos, hogy játékfilm készül a nagysikerű brit tévésorozat, a Downton Abbey nyomán.

A brit arisztokrácia életét 1912 és 1926 között a személyzet nézőpontjából bemutató sorozat, a Downton Abbey utolsó, hatodik évada 2015-ben fejeződött be. A Crawley-család életét bemutató kosztümös dráma az Egyesült Államokban is hatalmas sikernek örvendett, valamint több mint 200 országban, köztük Ausztráliában, Oroszországban és Kínában is sugározták.

A brit ITV csatornán futó program számos elismerést, köztük három Golden Globe-díjat, valamint 15 Primetime Emmy-díjat vihetett haza, és 69-szer jelölték Emmyre, többször, mint bármely más nem amerikai gyártású tévésorozatot. 

A széles körben ünnepelt széria most a tévéképernyőkről a mozivásznakra költözik, méghozzá a sorozat eredeti színészgárdájával. Korábban sokan beszéltek arról a sorozat szereplői közül, hogy szívesen visszatérnének Downtownba egy mozifilm erejéig, így az érkező filmben minden bizonnyal viszontláthatjuk majd a brit dráma emblematikus figuráit megformáló Michelle Dockeryt, Maggie Smitht és Hugh Bonneville-t.

A film forgatókönyvét a sorozat alkotója, Julian Fellowes jegyzi, aki társproducerként is közreműködik a munkálatokban. A film Brian Percival (A könyvtolvaj, About a Girl), a Downton Abbey pilotjának rendezője lesz.

A producerek szerint a forgatási munkálatok még idén szeptemberben megkezdődnek, a film premierjének dátumáról egyelőre nincs hír.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.