Hírek

IMAX maratonnal és Christopher Nolan részvételével tér vissza a moziba a Sötét lovag-trilógia

Christian Bale Christopher Nolan Batman: Kezdődik című filmjében
Christian Bale Christopher Nolan Batman: Kezdődik című filmjében

Öt amerikai nagyváros szerencsés közönsége fantasztikus formátumban, egymás után, Nolan gondolataival kísérve nézheti meg a legjobb Batman-filmeket.

70 mm-es IMAX-vetítésekkel tér vissza a mozivászonra minden idők egyik legnagyszerűbb trilógiája, Christopher Nolan Batman-filmjei. A vetítéseket márciusban és áprilisban tartják öt amerikai nagyvárosban. Az első vetítésen maga a rendező is jelen lesz, akitől egy Q&A keretében a nézők is kérdezhetnek – írja a Slashfilm.

Ma már világos, hogy Nolan Sötét lovag-trilógiája megváltoztatta a mozis térképet, hiszen ennek nyomán indult el a szuperhősfilmek új hulláma, amelyben már komolyan vették a film médiumát (a trend nagyszerűségén persze lehet vitatkozni). A trilógia mindenesetre hatalmas népszerűségnek örvend még ma is, nem csoda, hogy A sötét lovagnak a mi 25-ös listánkon is ott a helye.

A trilógia most a lehető legnagyobb méretben, IMAX 70 mm-es formátumban tér vissza az amerikai mozikba. Az első vetítés a hollywoodi Universal Cinema AMC-ben lesz március 30-án, ahol a Batman: Kezdődik! és A sötét lovag megszakítás nélkül megy le, majd A sötét lovag és A sötét lovag: Felemelkedés között tartják meg Nolan részvételével a moderált kérdezz-feleleket. Később New Yorkban, San Franciscóban, Torontóban és Indianapolisban is levetítik a filmeket, itt felvételről látható majd a beszélgetés Nolannel.

A forgalmazó azt nyilatkozta, „Christopher Nolan új alapokat fektetett le a Sötét lovag-trilógiával, és a mostani egy kivételes lehetőség, hogy napjaink közönsége úgy tapasztalja meg ezeket a filmeket, ahogyan megálmodták őket. Mindez Chris gondolataival kiegészülve egyszeri lehetőség az életben.”

Ha bárki az említett nagyvárosokban jár idén tavasszal, ne hagyja ki a vetítéseket – a jegyeket március 13-tól árusítják.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya