Hírek

A stábtagok azt hitték, halálába zuhant Tom Cruise az új Mission: Impossible film forgatásán

Aki azt hitte, Tom Cruise nem tudja fokozni az előző Mission: Impossible-filmek hajmeresztő kaszkadőrmutatványait, az nagyot tévedett!

Tom Cruise a leghíresebb A-listás színész, aki nem használ kaszkadőrt, inkább saját maga készül fel és hajtja végre a sokszor életveszélyes mutatványokat. Ezt persze nem mindig ússza meg sérülések nélkül. Az idén nyáron érkező Mission: Impossible – Utóhatás forgatásán például eltörte a bokáját, amikor két épület között készült átugrani, és rosszul mérte fel a távolságot. A színész vak elhivatottságáról tanúskodik, hogy törött bokával is befejezte a jelenetet.

De nem ez volt az egyetlen őrült dolog, ami a film forgatásán Tom Cruise-zal történt. A Paramount frissen kidobott videójából kiderül, hogy az 56 éves akciósztár a Mission: Impossible-sorozat 6. részének forgatásán olyannyira feszegette fizikai teljesítőképessége határait, hogy egy jelenetnél az egész stáb azt hitte, a halálába zuhant. A veszélyes akciószegmens során Cruise-nak egy mozgó helikopteren lógva kellett kötelet másznia, majd szabadesésben visszazuhanni. A színész esése annyira hitelesre sikerült, hogy a film rendezője, Christopher McQuarrie azt mondta a csapat rádiójába, hogy „azt hiszem, elvesztettük Tomot”.

A filmet a korai vélemények minden idők egyik legjobb akciófilmjének kiáltják ki, melynek leglátványosabb jelenetére egy évet kellett készülni.

A Mission: Impossible – Utóhatás az előzetes híresztelésekkel ellentétben a tervezett időpontban érkezik a mozikba, hazánkban augusztus 2-ától játsszák a mozik.

A filmben Tom Cruise oldalán Henry Cavill, Angela Bassett és Simon Pegg is feltűnik majd.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.