Hírek

A Star Wars-franchise második legerősebb karácsonyát jegyzi

A karácsony remekül sikerült a Star Warsnak: szerdán már 258,9 millió dolláros hazai és 259,9 milliós nemzetközi bevételt tudott magáénak a saga befejező epizódja, ami nagy léptékkel halad az egymilliárdos álomhatár felé – előjelzések szerint a film a hét végéig tovább 150 milliót kaszálhat.
A Star Wars: Skywalker kora a franchise második legerősebb karácsonyát jegyzi 32 milliós bevételével – Star Wars: Az ébredő erő 49,3 milliós december 25-ét tudott 2015-ben produkálni. A hétvége nemcsak a Disney-nek sikerült jól: a Greta Gerwig Kisasszonyokja és Adam Sandlers Uncut Gemse is jól muzsikált.

December 25-e Amerikában hagyományosan az egyik legerősebb mozis napnak számít – ezt idén sem hazudtolták meg az újvilági mozilátogatók. Továbbra is jól tartja magát a Jumanji: A következő szint, második helyre tudott zárkózni a Lucasék mozija mögé.

Jó lóra tett Greta Gergwig is, amikor az ünnepi szezonba lőtte ki a karácsonyhoz tökéletesen illeszkedő szívmelengető adaptációját: a Kisasszonyok már 64,4 millió dollárnál tart a 22 milliós debütöt követően – ezzel harmadiknak futott be a karácsonyozók szívében. Egy hajszállal maradt le Adam Sandler kritikuskedvenc alakításával fémjelzett Uncut Gems, ami a független filmjeiről híres A24 minden idők legnagyobb nyitását hozta. Az Uncut Gems legnagyobb kihívói a Bombshell, Sam Mendes első világháborús dokuja, az 1917 és Michael B. Jordan és Jamie Foxx főszereplésével a mozikba érkező Just Mercy.

Uncut Gems

A Fox és a Disney közös animációs debütje a nálunk tegnap a mozikba érkezett, eredetileg Will Smith és Tom Holland hangján megszólaló Kémesítve, és a hozzánk csak január 2-án érkező Tőrbe ejtve szintjén beérkezett a top 10-be – meglepő, de Tom Hooper rémisztő Macskákja is el tudta csípni a mű minőségéhez viszonyítva egyenesen megtisztelő nyolcadik helyet.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya