Hírek

Újabb találgatások a Star Wars kilencedik epizódja körül – A lengyelek talán lelepleztek valamit?

Az új Star Wars-trilógia karácsonykor érkező záródarabja, a Rise of Skywalker új címet kapott a lengyelektől, amire rögtön ráugrottak az összeesküvés-elméletek hívei.

Bő három hete már, hogy közzétették az új Star Wars-trilógia hozzánk december 19-én érkező záródarabjának első ízelítőjét (itt pedig a szinkronizált verzió). A már a Disney égisze alatt készült új sorozat második felvonása alaposan megosztotta a rajongókat, az önálló Han Solo-film pedig még annál is inkább.

Nyilvánvaló volt, hogy az egyre terebélyesebb mamutvállalatnak tennie kell valamit az aranytojást tojó tyúkjuk nézővesztése miatt. Ehhez az első lépést a következő film címválasztásában kereshetjük, ami bedobja a Star Wars univerzumán belül is legértékesebb brandet, a Skywalker nevet. Star Wars: The Rise of Skywalker

és ezzel meg is indult a találgatások sora arról, hogy kell értelmezni azt, hogy „Skywalker felemelkedése”.

Sokan arra következtettek, hogy a kifejezés Leia visszatérésére utal, aki annak ellenére szerepel majd az új epizódban, hogy az őt megformáló Carrie Fisher időközben sajnos elhunyt. Mások úgy gondolták, hogy a cím ennél általánosabb, és a Jedik egy új generációjára utal, akik szembeszállnak majd a sötét oldal erőivel. Az előzetes után aztán jött egy harmadik teória Darth Vader rehabilitálásáról is, hisz a videó végén Palpatine kísérteties nevetése hallatszik.

Ha ez nem lenne elég, a MovieWeb értesülésére hivatkozva az IndieWire azt írja, hogy a lengyel forgalmazó címválasztása újabb találgatásra ad okot, ami nemes egyszerűséggel

Star Wars: Skywalker feltámadása.

Ahogy a lap megjegyzi, már a magyar cím is (Skywalker kora) is specifikusabb volt az angol eredetinél, de a lengyelek nyúltak bele igazán a tutiba. A kérdés persze rögtön felmerült, hogy ez vajon azt jelenti, hogy valamilyen formában újra színre lép Luke, vagy egy újabb megerősítést nyert a Darth Vader körüli találgatás? Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy egy nagyon katolikus országban ez egy nyerőbb értelmezése a „rise” szónak?

December második felében kiderül, melyik tábornak volt igaza…

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés