Hírek

A Star Wars-szal erősít a Disneyland

star_wars_ebredo_ero_1 Star Wars tematikájú részleget készül nyitni az anahaimi Disneyland – írja a collider.com.

Az eleddig sosem látott érdeklődést hozó – hiszen mind Magyarországon, mind Amerikában nézettségi és bevételi rekordokat döntöget az alkotás – hetedik Star Wars film, Az ébredő Erő kapcsán a Disney újabb jó hírrel szolgál a rajongóknak: a távoli galaxisban játszódó történet teret nyer a Disneylandben is.

Ahhoz azonban, hogy mindezt anyagilag is elbírja a hatalmas élménypark, több korábbi attrakciójáról is le kell mondania a Disneylandnek. Állítólag legalább 10 különböző részlege, illetve eleme zárna be a parknak, némelyik csak ideiglenesen, de van, amelyik akár örökre is. Persze a mára jelenséggé és önálló márkává kinövő Star Wars univerzum valószínűleg hamar visszahozza a kezdetleges financiális kieséseket.

Január 11-től, amikor is megindul a Star Wars részleg kiépítése végleg bezár a Big Thunder BBQ, Big Thunder Jamboree, és a Big Thunder. Míg a Disneyland Railroad, a Tom Sawyer Island, a Mark Twain Riverboat/Sailing Ship Columbia, a Davy Crockett Explorer Canoes és a Fantasmic ideiglenesen kerül parkolópályára.

A tervek szerint első körben két nagy területen élvezhetnék a látogatók a világhírű sci-fi nyújtotta szórakozást. Egyszer felépítik a Millenium Falcont és egy titkos küldetésre küldik a vállalkozókat, illetve a park lehetőséget nyújt majd, hogy részt is vehessenek egy hamisítatlan galaktikus csatában. Hogy mindez pontosan mikorra is készül el, arról egyelőre nincsen hír, de egy dolog biztos: ez még csak a kezdet.

Mindez azonban mind időben, mint térben kicsit messze van tőlünk, így ha már tűkön ültök, hogy az újévet is még a Star Wars világában töltsétek, játsszatok velünk nyereményjátékainkért!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés