Hírek

A Stranger Things hihetetlen rekordot döntött meg

stranger-things-4-evad-1

Angol nyelvű televíziós sorozatnak még soha nem sikerült az, ami most a péntektől teljes Stranger Things negyedik évadjának igen.

A Stranger Things jött, látott és győzött. A Netflixen elsején debütáló utolsó két résszel a sorozat negyedik évadja már jóval korábban belopakodott a közönség szívébe és óriási rekordokat döntött. Az Indiewire cikke szerint

a Stranger Things negyedik etapja lett az első angol nyelvű sorozat, ami átlépte a bűvös egymilliárdos óraszámot a nézettség tekintetében az első 28 nap alatt.

Ez azt jelenti, hogy Eleven és a banda kalandját négy hét alatt egy teljes milliárd órán keresztül nézték a Netflix felhasználói szerte a világon. Az első sorozat, ami először elérte ezt a mérföldkövet a Squid Game (Nyerd meg az életed) volt – amiből persze jön a második évad. A dél-koreai sorozatot az első négy hét alatt 1 milliárd 650 millió órán keresztül nézték.

A Stranger Things annyiban más helyzetben van, hogy a negyedik évadot két részletben kaptuk. A nyolcadik és kilencedik rész pénteken vált elérhetővé, de azt az első három napban máris 300 millió óra fölött streamelték. A finálé igazán gigászi lett, a két rész hosszúsága együtt jóval 3 és fél óra fölötti. A játékidő nem számmisztika, valóban mérhető velük az érdeklődés. Az évad első hét részét (amit szintén egyszerre kaptunk) az összesített 547 perces játékidő ellenére „csak” 286 millió órát streamelték. Természetesen ez sem kis szám az első napokban, gyakorlatilag a negyedik évad produkálta a legjobb nyitóhétvégét az angol nyelvű sorozatok között a Netflixen. A streamer valaha volt legnézettebb angol nyelvű tartalma ráadásul még nem is ért a végére. Bejelentették az ötödik évadot, ami lezárja a Stranger Things 2016 óta tartó történetét.

A 80-as évek nosztalgiában fürdőző misztikus sorozat negyedik évadja három év kihagyás után tér vissza Hawkinsba. A sorozatot Matt és Ross Duffer kreálta, a negyedik évadban pedig két epizódot Antal Nimród is rendezett.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!