Hírek

A süket szuperhősnő is kap egy sorozatot – Echo előzetes

Echo - Alaqua Cox

Az indián kultúra beemelésével és egy süket főhősnővel igyekezne változatosságot hozni a Marvel mozgóképes univerzumába az Echo.

Az Echo az előzetes alapján egy brutális, erőszakkal teli sorozatnak tűnik, akárcsak a Daredevil vagy A megtorló. A protagonista a fanok számára a képregényekből ismert Maya Lopez, aki egy süket indián nő. A karakter korábban feltűnt már a Sólyomszem című sorozatban, szintén Alaqua Cox megformálásában, aki egyébként maga is süket, így a hitelességre eme tekintetben nem lehet panasz.

A történet szerint Mayának New York City legnagyobb bűnözőivel kell leszámolnia, akik közül kiemelkedik Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio), aki a város egyedüli uralkodójává szeretne válni, és aki történetesen Maya nevelője. Mayának a fő célja tehát Kingpin megállítása, ebben pedig az is motiválja őt, amit Fisk tett az ő édesapjával.

A történet tehát drámát is ígér, a tömérdek akció mellett. Az előzetesből megtudjuk, hogy Kingpin egyébként rendesen gondját viselte Mayának még kiskorában, lényegében zanzásítva kapunk ezzel kapcsolatban egy flashback szekvenciát. Pár képkocka erejéig látunk egy őslakos csoportot is, illetve az előzetesben végig ősi szertartásokat idéző emberhangokat hallani. A sorozatban egyébként feltűnik majd Daredevil is, Charlie Cox megformálásában.

Az előzetes alapján úgy tűnik, hogy az Echo inkább az akcióra fog fókuszálni, annak különböző formáinak bemutatásával és azok gyors adagolásával. Az egyelőre kérdéses, hogy így Maya motivációi, személyiségjegyei mennyire lesznek hangsúlyosak.

Az Echo január 10-én debütál a Disney+-on.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com