Hírek

A szépség és a szörnyeteg előzménysorozatot kap

Már az előkészítési szakaszban van az a sorozat, amelyben visszatér Gaston és LeFou párosa.

A szépség és a szörnyeteg két antagonistája külön sorozatot kap. Josh Gad mint LeFou és Luke Evans mint Gaston csatlakozott a Disney+ minisorozatához. A sorozatot Edward Kitsis és Adam Horowitz készítik, akik az Egyszer volt, hol nem volt című sorozattal már bizonyítottak.

A hat epizódos széria pedig a 2017-es film cselekménye előtt játszódik majd.

Életre kelt mese – A szépség és a szörnyeteg

Az egyelőre cím nélküli sorozat – hasonlóan a filmhez – zenés produkció lesz. A zenét pedig valószínűleg a Disney mese élőszereplős változatának zeneszerzője, Alan Menken fogja komponálni. Menken rengeteg másik Disney film zenéjét vagy betétdalát is szerezte, köztük az Aladdinét, de ő áll a meghökkentő Virsliparti zenéje mögött is. A szépség és a szörnyeteg címszereplői, Emma Watson és Dan Stevens egyelőre nem a stáb tagjai, de a The Hollywood Reporter forrásai szerint lehetséges, hogy feltűnnek majd a sorozatban egy-egy cameo erejéig. Horowitz és Kitsis mellett Josh Gad is producere, valamint írója lesz a minisorozatnak, ami az előkészítési szakasz elején jár.

A sorozat Gaston és LeFou előzménytörténetén túl A szépség és a szörnyeteg világát is szélesíteni fogja.

A mese előzményének ötlete Kitsis, Horowitz és Gad triójától származik, mikor együtt dolgoztak egy másik sorozaton. Úgy tűnik, Josh Gad ötleteit jól tudja előadni, hiszen a Drágám, a kölykök összementek! vígjáték reboot/folytatásának terve is tőle származik.

Premierdátumot még nem tudunk, ahogyan az is kérdéses, hogy kik fognak ülni a rendezői székben. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy A szépség és a szörnyeteg előzménytörténete a Disney+ streaming szolgáltató virtuális polcán kap majd helyet. Ezzel pedig tovább bővül a Marvel, Star Wars és Pixar tartalmak miatt már így is terebélyes film és sorozatkínálat.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés