Hírek

A Szépség és a Szörnyeteggel nyit a Közmédia napja

A szépség és a szörnyeteg a versenyprogramban szerepel Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével.

A Szépség és a Szörnyeteg

Az idei Közmédia napja egy szeptember 5-i, esti vetítéssel veszi kezdetét; A Szépség és a Szörnyeteg című filmet a Millenáris kivetítőjén láthatja 19 órától a közönség.

Egész napos programokkal és exkluzív koncerttel várja idén is a látogatókat a Közmédia napja rendezvény, amelyet harmadik alkalommal rendez meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szeptember 6-án a Millenárison.

Másnap délelőtt az öt helyszínen zajló események között a Tévé Maci és Paprika Jancsi egy interaktív kiállítás formájában nyitja meg szobája ajtaját a közönség előtt, valamint a televízió jelmeztárának kincseit is megismerhetik az érdeklődők. A gyerekek találkozhatnak többek között Süsüvel is, de híradósként is kipróbálhatják magukat.

Egész nap megtekinthető lesz az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának az 1950-es évek jellegzetes életképeiből nyíló fotókiállítása, valamint a helyszínre kitelepített rádió- és televíziótörténeti kiállítás is, továbbá az M3 standjánál Juhász Előddel, Dévényi Tiborral és Rózsa Györggyel lehet feleleveníteni az 1970-es és 1980-as éveket.

Aki a műsorkészítés iránt érdeklődik, az az adásvezetés- és lebonyolítás standján megtudhatja, hogy milyen eszközökkel és technikákkal készülnek a közmédia napi műsorai, sőt maguk is kipróbálhatják őket. A látogatók betekintést nyerhetnek az MTVA műsoraiba: a Fábry-show, a Fölszállott a páva, a Magyarország, szeretlek!, A Dal, a Szálka, a Kívánságkosár, az Önök kérték, a Maradj talpon!, a Noé barátai, a Hogy volt…?! és a Ridikül mellett a helyszínen lesz a sport- és kulturális műsorok csaknem teljes repertoárja, valamint a közmédia műsorvezetői és több magyar olimpiai bajnok is.

A Család-barát magazin egész nap vendégekkel, gyerekfoglalkozásokkal, szakértőkkel, a műsor konyhájában Borbás Marcsi ételeivel várják a látogatókat.

A Bartók Rádió koncertekkel, a Petőfi és a Kossuth Rádió pedig egész napos élő műsorral készül, emellett a Rádiókabaréban többek között az idei Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda műsorát hallhatják.

Déltől a közmédia legfiatalabb tagja, a Dankó Rádió másfél órás műsorral készül, amelyen az Operettszínház művészei is fellépnek.

A napot az idén negyedszer megrendezett Szimfonik LIVE koncert zárja. A rendezvényen 16 magyar előadó párokban adja elő egymás dalát, majd összeállnak egy-egy duettre az MR Szimfonikusok kíséretében. A Szimfonik LIVE-on fellép mások mellett ByeAlex, Lovasi András, Bérczesi Róbert, Pásztor Anna, Bocskor Bíborka, a Mystery Gang és Odett is.

Végh Márton

Gondolatban voltam már tanár, író, fényképész, operatőr és vágó. Jelenleg a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatójaként az újságírás foglalkoztat leginkább. Ezen a területen úgy érzem kibontakoztathatom írói ambícióimat, ráadásul mindezt összeköthetem filmek iránti rajongásommal, ami egész életemet végigkísérte:

Gyermekként lenyűgözött nagypapám videótékája. Általános iskolásként a kamera előtt, középiskolásként a kamera mögött tevékenykedtem. 2005-ben egy filmes pályázat fődíjaként egy hetes hollywoodi vakáción vehettem részt, majd jegyeket kezeltem a helyi multiplexben. Egyetemi záródolgozatomat a magyar horrorfilmek utáni kutatásnak szenteltem, jelenleg pedig a Filmtekercs gyakornoki programjának köszönhetem, hogy kapcsolatom a filmekkel tovább mélyíthetem.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!