Hírek

Veszélybe került Terry Gilliam filmjének premierje Cannes-ban

A majdnem két évtizedig készült The Man Who Killed Don Quixotét egy a produkcióból kiugrott producer perelte be, ám a Cannes-i Filmfesztivál szervezői a rendező, Terry Gilliam védelmére keltek. 

A Cannes-i Filmfesztivál igazgatója, Pierre Lescure és művészeti rendezője, Thierry Frémaux is támogatásáról adott hangot Terry Gilliam szerelemprojektje védelmében. A rendező 17 évig készített produkciója a The Man Who Killed Don Quixote ügyében azonban május 7-én dönt majd a bíróság, megrendezhetik-e a film világpremierjét a francia fesztiválon. Ugyanis a film készítéséből az évek során kihátráló producer, Paolo Branco és cége, az Alfama Films Production szerzői jogi megállapodásra hivatkozva perelte be a rendezőt, így továbbra is kérdéses, megvalósítható lesz-e a cannes-i debütálás.

A fesztivál szervezői szolidaritásukat fejezték ki a film készítői és különösképpen a mű szellemi atyja, Terry Gilliam irányába. Hozzátették, hogy habár tiszteletben fogják tartani a bíróság döntését és eleget fognak tenni a jogi lépéseknek, támogatásukról biztosítják a filmeseket.

A The Man Who Killed Don Quixotét, amennyiben úgy alakul, május 19-én mutatják majd be Cannes-ban, a fesztivál zárófilmjeként. A film előmunkálatai 2000-ben kezdődtek el, ám a film forgatása csak tavaly ért véget. A film hazai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com