Hírek

A Szikla egy felhőkarcolón, Jodie Foster egy különös hotelben, Carey Mulligan pedig egy széteső családban: előzetesek estére

Dwayne Johnson továbbra is az akció/katasztrófafilmes vonalon mozog (Skyscraper). Jodie Foster egy hotelnek álcázott bűnözőknek fenntartott titkos kórházat vezet (Hotel Artemis). Carey Mulligan és Jake Gyllenhaal pedig a családjukat próbálják összetartani (Wildlife). Előzetesek szerda estére!

Skyscraper

Dwayne Johnson ismét megmenti a világot vagy legalább is jó pár embertársát. A filmet Rawson Marshall Thurber írta és rendezte, Johnson mellett pedig szerepel még Neve Campbell, Chin Han, Noah Taylor, Roland Møller, Byron Mann, Pablo Schreiber és Hannah Quinlivan.

A történetben Dwayne egy ex-FBI-ost alakít, aki régebben az egyik legjobb túsztárgyaló volt. Most az életéért és a becsületéért kell küzdenie, amikor a világ legbiztonságosabbnak mondott épületében tűz üt ki, a gyanú pedig rá terelődik. Persze, hogy az élet ne legyen egyszerű, a családja is a felhőkarcolóban reked.

A film július 13-án kerül a mozikba.

 

Hotel Artemis

A Jodie Foster főszereplésével készült akciófilm egy különös hotelben játszódik. Foster nappal csak egy egyszerű szállótulajdonos, éjjel azonban az alvilág legnagyobb figuráinak nyújt egészségügyi ellátást. Az alkotást az elsőfilmes Drew Pearce írta és rendezte.

Foster mellett találjuk még Sterling K. Brownt, Sofia Boutellát és Jeff Goldblumot is.

A film június 8-án kerül a mozikba.

 

Wildlife

Már most élete alakításának kiáltották ki Carey Mulligan munkáját a filmben. A családi drámát bemutató alkotás Mulligan és a férjét alakító Jake Gyllenhaal kapcsolatára épül fiuk szemén át. Az apa elveszíti állását, majd a családot elhagyva roppant nehéz helyzetbe hozza az anyát.

Az elsőfilmes Paul Dano egy Richard Ford regényből írta a forgatókönyvet Zoe Kazan oldalán.

A film október 19-én kerül a mozikba, remélhetőleg hozzánk is eljut majd.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.