Hírek

A Szólíts a neveden rendezője az HBO-nak forgat olasz drámasorozatot

Luca Guadagnino

Luca Guadagnino, a Szólíts a neveden és a Suspiria rendezője egy Olaszországban játszódó HBO drámasorozatot rendez.

Folytatva a legjobb rendezők tévé/streaming felé áramlásának trendjét, Luca Guadagnino is elvállalta néhány epizód rendezését az HBO számára. A Szólíts a neveden című, világszerte hatalmas figyelmet (és díjakat) szerző film, és az ősszel bemutatott, sokkoló Suspiria rendezője legalább két részt vállalt el egy olyan drámasorozatból, amely Olaszországban játszódik – írja az Indiewire.

Szólíts a nevedenerős érzelmeket felvonultató, csendes és titkos, végül könnybe fakadó történet”, mondja kritikánk, míg Suspiriavisszataszítóan sokkoló… (viszont) művészi magasságokba emelkedik”. Guadagnino kétségtelenül a világ filmművészetének élvonalába jutott ezzel a két alkotással, így annál izgalmasabb lesz figyelni, mit alkot a kisképernyőn.

Az HBO We Are Who We Are (azaz kb. „Vagyunk, akik vagyunk”) címmel átmenetileg elkeresztelt sorozatának főszereplője két tinédzser, Fraser és Caitlin, akik egy olaszországi katonai bázison élnek. Guadagnino a nyolcrészes sorozatból legalább két részt rendez (az első kettőt), és a szkript megírásában is együttműködik két írótársával. Némi tematikai hasonlóság felfedezhető a Szólíts a neveden történetével: Fraser, miközben otthoni barátjára, Markra vágyik, viszonyt alakít ki egy idősebb katonával is.

Luca Guadagnino a (legalább) két epizód mellett több filmen is dolgozik. Az egyik, a Blood on the Tracks című Bob Dylan albumon alapuló film a hetvenes években játszódik majd, és több karaktert követ éveken át. Egy másik a Hattyúk tava újrafeldolgozása lesz. Egy harmadik az Izlandon utolsóként kivégzett nő történetéről szóló regény adaptációja (Burial Rights), és végül lassan alakulóban van a Szólíts a neveden folytatása is, amelyben Elio és Oliver Párizsban találkoznak.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya