Hírek

A Szólíts a neveden sztárja új szerepben – Final Portrait trailer

Armie Hammer a Szólíts a neveden című filmben

Armie Hammer az Oscar-esélyes Szólíts a neveden című film sztárja következőleg Párizsból jelentkezik Stanley Tucci Final Portrait című filmjével.

Armie Hammer testi megjelenése fontos volt a Szólíts a neveden esetében is, ugyanis itt a történet helyett a hangulaton, az ábrázoláson volt a hangsúly. „Soha ennyire közel nem éreztem magamhoz fizikailag azt a helyet, azokat az embereket és tárgyakat, tájat, esőt, szelet és napsütést, mint itt. Segíti ezt persze a jó operatőri munka is: rengeteg a testközeli, izmokat, ínakat, izzadságot és vízcseppeket érzékien mutató felvétel. Ahogy a hangokkal is játszanak: a kerti kismedencéből kiugorva halljuk a szereplők lába alatt tocsogó vizet is.” – olvashatjuk a film kritikájában.

A Final Portrait-ban pedig James Lord szerepében modellé alakul, hogy a híres festő, Alberto Giacometti (Geoffrey Rush) munkáját  segítse ezzel. A művészek világában azonban a helyzet korántsem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre látszik. A film egy valódi barátság történetét meséli el.

A film rendezőjét, Stanley Tuccit leginkább színészként ismerhetjük (Krízispont, 2012). Eddigi pályája során 125 filmben bukkant fel! Filmjei rendezőként: Vak-randi (2007), Joe Gould titka (2000), Olasz módra (1996).

A Final Potrait bemutatója március 23-ára várható.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. kellermirella@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya