Hírek

A Szöszi és Tom Hanks tarolhat az Arany Málnán

A Szöszi kapta a legtöbb, összesen nyolc jelölést a legrosszabb produkciókat díjazó Arany Málnára. A Marilyn Monroe életéről szóló film mellett Tom Hanks három „díjra” is esélyes.

A díjszezon közeledtével a legjobb alkotások a várakozás, a legrosszabbak pedig a rettegés időszakát élik át. Ahogy az lenni szokott, idén is megnevezik majd az elmúlt év legpocsékabb filmes élményeit, azaz az Arany Málna-díj esélyeseit. Az idei gálán a kritikusok pörölye a Szöszire csaphat e, amely egyebek mellett a legrosszabb film, forgatókönyv és rendező kategóriában is jelölték. A díj honlapja szerint a legrosszabb film-mezőnyben a Szöszi kihívója a Pinokkió, a Good Mourning, A sellő és a Napkirály, valamint a Morbius.

Az MTI tudósítása szerint az „Oscar undok rokonának” nevezett Arany Málna-díjra Tom Hanks három jelölést is kapott idén. Kettőt rögtön az Elvisért: a legrosszabb epizódszereplőként és a legrosszabb szereplőpárosként is. Utóbbi jelölést a szerepéhez viselt maszk miatt kapta. Pedig Baz Lurhmann életrajzi filmje a kritikusok körében sikert aratott, a brit filmakadémia kilenc díjra jelölte. Az Elvist játszó Austin Butler pedig elnyerte a Golden Globe-díjat. A Disney és Robert Zemeckis új Pinokkiója hat kategóriában esélyes az Arany Málnára. Hanks a klasszikus új adaptációjában nyújtott alakításáért a legrosszabb színész trófeáját is elviheti.

Érdekesség, hogy Jared Leto, aki tavaly A Gucci-ház című filmmel jutott Arany Málna-jelöléshez, idén a Morbius című Marvel-filmmel került ismét a legrosszabb színészek mezőnyébe. Az Arany Málna-díjat egy nappal az Oscar-gála előtt, március 11-én osztják ki.Frissítés: a cikk előző változatában hibásan szerepelt a Pinokkió rendezője.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com