Hírek

A szuperhősműfaj már fárad a Marvelek rendezőnője szerint

Nia DaCosta, a Marvelek (The Marvels) című, hamarosan érkező szuperhősfilm rendezője megmondta, mit gondol a képregényadaptációk jelenlegi helyzetéről, és miben különül el saját alkotása a témában. A válasza nem nyugtathat meg senkit.

A novemberben érkező Marvelek rendezőnője a Total Filmnek adott interjút, amelyben enyhe kritikát fogalmazott meg a szuperhősös produkciók nézőkre gyakorolt hatásával. Szerinte ugyanis ezek a filmek valóban kifárasztották már a nézőket, és hogy ne fulladjon unalomba a széria, merőben eltérő alkotásokat kell gyártani, csak ez tudja fenntartani az érdeklődést. A legutóbbi Kampókézt is készítő Nia DaCosta azon kevés Marvel-rendezők egyike, aki ezzel picit kibeszél a kánonból, bár az olyan filmek, mint A Hangya és a Darázs: Kvantumánia gyenge teljesítménye, vagy a Flash: A Villám és a Shazam: Az istenek haragja bukása már nem söpörheti szőnyeg alá a problémát. Több mint 15 éve futószalagon gyártják ezeket a projekteket, és egyre kevésbé térnek el egymástól.

Ha a Thor: Szerelem és mennydörgés, a Doctor Strange az őrület multiverzumában, a Fekete Párduc 2. vagy A galaxis őrzői: 3. rész sikeresnek is bizonyult, közel sem mindegyik kapta meg azt a kritikai támogatást, amit előző részeik. Miben lesz azonban más a Marvel Kapitány folytatása, a Marvelek?

Nia DaCosta azt a kiábrándító választ adta, hogy

„a legnagyobb különbség a többi eddigi MCU-filmhez képest, hogy ez a film tényleg őrületes és dilis.

A világok, ahová ebben a filmben eljutunk, olyanok, amilyeneket eddig még nem láthattunk a sorozatban”. Mintha nem ez lett volna hosszú évek óta a Marvel-filmek hangvétele, amitől csak ritkán tértek el…

Mary Livanos, a film executive producere azt emelte ki az érkező produkcióval kapcsolatban, hogy egy különleges, különböző helyről érkező csapattagok összeállásáról szól, amelynél reméli, valamennyi nő kötődhet majd hozzájuk.

A Marvelek november 9-én érkezik a hazai mozikba. A főbb szerepekben Brie Larson, Samuel L. Jackson, Teyonah Parris és Iman Vellani, a Ms. Marvel színésznője.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com