Hírek

A Tallinni Fekete Éjszakák versenyprogramjában debütál Pálfi György új filmje

Fotó: Horváth Balázs

Pálfi György legújabb alkotása, a Mindörökké novemberben tartja világpremierjét. Nem is akárhol! A magyar rendező darabja a Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez majd.

Tallinnban versenyez az új Pálfi-film, a Mindörökké. 15 évvel ezelőtt egyébként ugyanezen a rangos európai fesztiválon már elhozta egyszer a kritikusok díját Pálfi, akkor a Taxidermia című filmjével.

Most egy Tar Sándor novella adaptációjával versenyez a hazai rendező az észt fővárosban.

A történet Tar A mi utcánk kötetének, El, valahová című novellájára épül, és egy fiktív jövőképet mutat be Magyarországon. Egy militarizált övezetben ismerjük meg a főhős Ocsenást, aki éppen egy kórházban fekszik, amikor a faluja felett lelőnek egy repülőt. Az egyik túlélő pedig egy fiatal nő lehet, akivel később a kocsmában ismerkedik meg Ocsenás. A nő azonban férjezett, így egy különleges szerelmi háromszög bontakozik lassan ki a posztapokaliptikus közegben.

A Mindörökké forgatókönyvét ismét Pálfi jegyzi állandó alkotótársával, Ruttkay Zsófiával. A páros korábban többek között a már említett Taxidermia mellett a Szabadesés és Az Úr hangja forgatókönyvén is együtt dolgozott.

Pálfi György mesterlövész – Szabadesés

A film fontosabb szerepeiben Polgár Tamást, Érsek-Obádovics Mercédeszt, Ubrankovics Júliát, Gosztonyi Csabát és Menszátor-Héresz Attilát láthatjuk majd.

A Mindörökké operatőre pedig az a Dobos Tamás, aki mostanában az Eltörölni Frankot és a Természetes fény című magyar filmeken dolgozott.

A Tallinni Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztivál november 18-án mutatja be az alkotást, amely remélhetőleg hamarosan a magyar mozikba is eljut.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com