Hírek

A tavalyi év szamurájos sikerjátékát a John Wick alkotói dolgozzák fel

Már szárnyra kaptak a hírek, hogy a Sony gőzerővel igyekszik filmmé adaptálni legsikeresebb játékait. Akkor már jeleztük, hogy az egyik közelgő bejelentés a Ghost of Tsushima című szamurájos kalandjáték filmváltozata lehet – írja a Deadline. Így legyen ötösünk a lottón.

2020 júliusában debütált a Sony tavalyi sikerjátéka, mely a PlayStation konzolon mintegy 6,5 millió példányban kelt el, és sok Az Év Játéka jellegű elismerés közelébe is eljutott. A Ghost of Tsushima egy magányos szamurájharcos bosszúhadjáratát követi nyomon, aki az ő népét leigázó sereg ellen egyszemélyes hadseregként lép fel, és ezzel fokozatosan szabadítja fel a japán Cusima-szigetet az elnyomástól.

Ghost of Tsushima: Release Date, Trailer, Gameplay, and News | Den of Geek

Egy ember egy komplett hadsereg ellen? Nem meglepő, hogy a rendezői székben az a Chad Stahelski foglal helyet, aki az utóbbi években sikerre vitte a John Wick-sorozatot, mely amellett, hogy Keanu Reeves karrierjének is új löketet adott, az akciófilmes műfajba is életet lehelt. Stahelski kaszkadőri múltjából táplálkozva igazán odafigyel az izgalmas koreográfiákra és a reálisnak tűnő harcokra, így filmjeiben az akció lendületes és igazi. A Sony ezzel nagy vásárt csinált:

a Ghost of Tsushima rendezői posztjára keresve se találhattak jobb rendezőt, aki ekkora igénnyel lép fel az akció minősége és a vizualitás kapcsán.

A Sony emellett két fontosabb projektet tart a tűzben. Tom Holland főszereplésével leforgatták az Uncharted című filmet, mely a brand egyik legnagyobb kalandjátékának bemutatkozása lesz a nagyvásznon. A kisképernyőn pedig a The Last of Us című apokaliptikus drámát adaptálják sorozattá a Csernobil alkotójával, Craig Mazinnel.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com