Hírek

A te munkád is benne lehet Ridley Scott új filmjében

Mindegy, hogy komoly filmes babérokra törsz vagy csak szívesen videózod a környezeted 1-2 percig; Ridley Scott és Kevin MacDonald tárt karokkal vár minden felvételt, hogy összerakhassák a Life in a Day című közösségi dokumentumfilm 2020-as változatát.

Kereken 10 évvel az első Life in a Day projektet követően, Ridley Scott és Kevin McDonald ismét közösen várják a filmes munkákat a világ minden pontjáról. Akkor 192 országból érkezett közel 80000 felvétel, hogy bepillantást nyújtsanak a mindennapi emberek mindennapi életébe.

Most pedig, 2020-ban Scott és MacDonald ismét arra kér mindenkit, hogy ragadjon kamerát vagy telefont, és videózzon le valamit július 25-én.

Noha a koronavírus miatt kialakult helyzet nagyban alakította az idei évet, megannyi országban és térségben pedig máig él a karantén, illetve más korlátozások, a készítők nem konkrét karantén alkotást terveznek összeállítani. Természetesen minden bejövő alkotást megnéznek, és azokat a képsorokat is szívesen látják, amely mégis kötődik a pandémiához, de a főcsapás nem a járvány szülte állapotok dokumentálása.

Ahogy MacDonald, az első és a mostani film “rendezője” is fogalmazott: „Az első Life in a Day elkészítése az egyik legörömtelibb élményem egyike (…), hiszen a projektben résztvevők a legintimebb pillanataikat osztották meg velünk, hogy részesei legyenek egy nagyobb filmes kísérletnek. Izgatott vagyok, hogy lássuk, hogyan is változott meg magunk felvevése azóta.

A felhívás lényege tehát inkább az, hogy milyen részleteket vesznek fel az emberek és osztanak meg a két rendező legendával. Hogy milyen emberi pillanatokat tartanak bemutatásra érdemesnek 2020. július 25-én.

A felvételeket egyébként augusztus 2-ig lehet elküldeni, amiket aztán egy 30 tagú nemzetközi csapat fordít, feliratoz és válogat majd ki. További információkat itt találsz, ha te is szívesen beküldenéd a munkádat a Life in a Day idei darabjához.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés