Hírek

Box Office: A Téboly miatt újra bementek a mozikba Amerikában

A járvány miatti bezárások óta most beszélhetünk a legjobb box office számokról Amerikában, ahol bemutatták Russell Crowe főszereplésével a Téboly (Unhinged) című filmet.

A Variety beszámolója szerint március óta most beszélhetünk a  legnagyobb mozipremierről. A Solstice Studios forgalmazásában moziba kerülő Tébolyt Floridában, Texasban, Georgiában és Amerika más részein mutatták be. A hétvége alatt több mint 4 millió bevételt hozott a film, ami említésre se lenne méltó normál esetben, de egy ígéretes szám a jelenlegi helyzetben.

Főleg, hogy az országban összesen 6000 mozi üzemel,

és a legfontosabb helyek, mint New York, Kalifornia és New Jersey még mindig nem nyitottak ki. A legnagyobb jegyeladás Los Angeles, San Francisco és Sacramento autós mozikban történt, illetve a a dallasi, houstoni, chicagói, atlantai és orlandói soktermes multiplexekben.

Hogy milyen következményekkel járhat a járványhelyzet Hollywoodban, arról korábban már hosszabban értekeztünk:

Hollywood halálsoron – Mi marad a filmiparból a járvány után?

A mozik a biztonságos újranyitás érdekében számos költséges óvintézkedést tettek: korlátozták a jegyeladást és arra biztatják a nézőket, hogy online vegyenek jegyet, illetve gondoskodnak kézfertőtlenítőről és gyakrabban takarítják a termeket.

A Solstice Studios célja, hogy elérje a 30 millió dolláros bevételt. A Téboly produkciós költsége 33 millió dollár volt. Ezúttal új stratégiákra, új hozzáállásra van szükség, a cég a lassú és biztos bevétel növekedésben, vagyis a hosszú távú forgalmazásban bízik.

Magyarországon a Freeman Film forgalmazásában szeptember 10-én kerül bemutatásra Russel Crowe gyilkos őrjöngése.

A Russel Crowe alakította figura, miután Rachel (Caren Pistorius) ledudálja a reggeli dugóban, teljesen elveszti a fejét és egy elképesztő bosszúhadjáratba kezd.

Máskülönben a hétvégén az észak-amerikai mozikban vetített filmek közül a 326 kanadai moziban játszott Spongyabob: Spongya szökésben 550 ezer dollárt hozott és ezzel kétmillió dollárra növelte eddigi jegyeladásait. Az animációs filmet az amerikai mozik nem forgalmazzák, várhatóan jövőre fizetős kölcsönzéssel láthatják majd az amerikai nézők, mielőtt bekerülne a CBS streaming kínálatába. A harmadik hete bemutatott The Tax Collector Shia LaBeoufval 813,336 dollár bevételnél tart.