Hírek

A Teljesen idegenek sikerétől ihletetten Goda Krisztina új filmet forgat

Budapest 20151019 Goda Krisztina filmrendezõ

350 millió forintos támogatást kapott legújabb filmjére Goda Kriszta a Nemzeti Filmalaptól.

Paolo Genovese Teljesen idegenek című filmjét nagy várakozás előzte meg, s mint utóbb kiderült – nem érdemtelenül. Az olasz alkotás annyira elnyerte a nézők tetszését, hogy közel két évig tartották műsoron a mozik, és a film 70 ezer fölötti nézőszámot produkált. Az olasz rendező A hely című filmjét pedig most kezdik el vetíteni a magyar mozik, s még az is elképzelhető, hogy hasonló sikert ér el a nézők körében. Mindkét film jellemzője, hogy zárt térben játszódik és különböző interakciók során bonyolult emberi sorsok tárulnak fel bennük.

Ez a zárt univerzum Goda Krisztinát is megihlette, s áprilisban kezdi forgatni ötödik filmjét, a Teljesen idegenek című olasz film hazai viszonylatokra átültetett remake-jét, melynek elkészítéséhez nemrégiben 350 millió forintos támogatást kapott a Nemzeti Filmalaptól.

Goda készülő filmjének címe BÚÉK lesz, és a szereposztás is megtörtént már: Bata Éva, Szávai Viktória, Törőcsik Franciska, Csányi Sándor, Elek Ferenc, Lengyel Tamás és Mészáros Béla játszanak majd benne.

A film producerei lesznek: Zákonyi S. Tamás, aki a Filmalap tulajdonában álló Mafilm igazgatója volt, és a Geszti házaspár, Ditz Edit és Geszti Péter. Geszti a Filmalap marketing tanácsadója is egyben.

A BÚÉK- ot előreláthatólag 2018 végén mutatják be a mozikban.

 

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com