Hírek

A Tenet forgatásán inkább felrobbantottak egy igazi Boeing 747-es repülőt, mint hogy CGI-t használjanak

A rendező szerint impulzusvásárlás állt a háttérben, de összességében megérte.

Christopher Nolan mindig is híres volt arról, hogy a valódi trükköket részesíti előnyben a CGI-vel szemben. Azonban a legfrissebb hírek szerint a Tenet forgatásán elment a falig annak érdekében, hogy kevesebb legyen a számítógépes hozzátoldás. Az egyik kulcsjelenet forgatásánál, amelyben egy Boeing 747-es repülőgép belecsapódik egy épületbe, és felrobban – ehhez Nolan vett egy igazi repülőt, és azt robbantotta fel.

„Eredetileg úgy terveztem, hogy miniatűrökkel és makettekkel oldom meg a jelenetet, majd azt egészítjük ki vizuális effektekkel” – nyilatkozta a rendező a Total Film magazinnak. „De a helyszíni forgatás közben felfigyeltünk néhány régi, használaton kívüli repülőre.

Lefuttattunk néhány kalkulációt, és kiderült, hogy hatékonyabb megoldás lenne megvenni azokat, mint a makett-CGI kombináció.”

A rendező hozzátette: klasszikus impulzusvásárlás volt. Összességében azonban a stáb nagyon elégedett az eredménnyel. Robert Pattinson, az egyik főszereplőt alakító színész azt mondta: „Nem gondolnád, hogy reális esélye van annak, hogy egyszer egy olyan filmet forgatsz, ahol egy igazi 747-es robban fel a háttérben.” Hozzátette: „annyira bátor, hogy az már-már nevetséges. Emlékszem, miközben forgattuk, azon gondolkodtam: hányszor történhet ilyen valaha, hogy csak egy film forgatása kedvéért felrobbantanak valami ekkora dolgot?”

A Tenet premierje hivatalosan továbbra is július 16, de, mint ahogy beszámoltunk róla, a helyzet ennél jóval bonyolultabb.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya