Hírek

A Tenet vágása kihívást jelentett – Alig várjuk, hogy lássuk az eredményt!

Christopher Nolan rendszerint Lee Smith vágóval dolgozik, ám ő most az 1917 című film miatt nem volt elérhető. Helyette Nolan Jennifer Lamet kérte fel a Tenet vágására, de a Collider szerint figyelmeztette őt, hogy ez lesz élete legnehezebb munkája, egyben a filmtörténet legnehezebb vágása.

Pedig Jennifer Lame is nagyágyú a szakmában, csupa emlékezetes filmek vágásáért felel. Az ő neve fémjelzi A régi város, Örökségés a Házassági történet című filmeket. Nem csoda, hogy Christopher Nolan hozzá fordult, amikor legújabb filmjének vágót keresett.

Christopher Nolan döntése, hogy Jennifer Lamere bízza a Tenet vágását, jó döntésnek bizonyult.

Nolan egy interjú során elmesélte, hogy nagy öröm volt együtt dolgozni Jennifer Lame-vel. Tulajdonképpen csak viccnek szánta, amikor közölte vele, hogy vágónak még nem volt ilyen nehéz dolga a filmtörténet során, de így visszatekintve a munkafolyamatra, Lame lehet, hogy egyetértene az állítással. Bemutatni azt, amikor az idő különböző irányokba halad, ez biztosan túlmutat egy átlagos film kihívásain.

Christopher Nolan filmjei valóban egyszerűnek semmiképp sem nevezhetőek, az idő és terek mágusa szeret a létrehozni újabb és újabb valóságrétegeket.

A legnagyobb kihívást jelentő vágás feladata nyilvánvalóan nem könnyű, főleg, ha valaki nincs hozzászokva a blockbuster méretű produkciókhoz. De Nolan végig meg volt győződve arról, hogy Lamenek való feladat a Tenet vágása. Nolan szerint a közös kreatív nyelv felfedezése a fontos, ami köztük létrejött. Lame saját bevallása szerint előző filmjeivel könnyebben boldogult, mert a karakter központú, intim jelenetekkel szívesen elidőzött. Ezzel szemben a Tenet akciójelenetei kihívást jelentettek, míg át nem formálta a gondolkodását, és az akciójelenetek hajtóerejére kezdett fókuszálni, amik pont annyira viszik előre a filmet, mint a szereplők meghittebb, belsőbb pillanatai. Így, a történet lendületét használva, megtalálta a módját, hogyan bánjon ezzel a hatalmas produkcióval.

A Tenet bemutató dátuma 2020. augusztus 26., és ez remélhetőleg már nem változik az elkövetkező két hét alatt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com