Hírek

A terrortámadás miatt Új-Zélandon visszavonták a mozikból Dev Patel és Armie Hammer filmjét

A Hotel Mumbait a nemzetet megrázó tragikus események miatt vélte jobbnak levenni a műsorról a forgalmazó. A thrillert az összes új-zélandi moziból visszavonták.

Az Icon Film Distribution ideiglenesen visszavonta új filmjét, a terrorizmus tematikáját taglaló Hotel Mumbait az új-zélandi mozikból. A film a 2008-as mumbai terrortámadás eseményeit meséli el, melyben 195 ember vesztette életét. A thriller egy 2009-es dokumentumfilm alapján készült, és olyan ismert színészeket vonultat fel, mint az Oscar-jelölt Dev Patel és a Golden Globe-jelölt Armie Hammer. A forgalmazó az országot megrázó terrortámadás után pár nappal hozta nyilvánosságra döntését.

Az Új-Zélandot sújtó terrortámadás végett az Icon Film Distribution úgy döntött, visszavonja a Hotel Mumbai forgalmazását az ország területén, és az összes moziból azonnali hatállyal visszavonjuk a filmet” – áll a forgalmazó közleményében. „Ahogy pénteken értesültünk a tragikus fejleményekről, az Iconnál rögvest megtettük a szükséges lépéseket, hogy leállítsuk a film promócióját az országban. A helyi terjesztőkkel folytatott tárgyalások után úgy döntöttünk, a nemzet gyásza iránti tiszteletből felfüggesztjük a film forgalmazását.

A Hotel Mumbait a tervek szerint március 28-tól játsszák újra a szigetországban. Hazánkban április 11-től vetítik a filmet.

http://www.youtube.com/watch?v=ljmJpeNMryc

A március 14-ei christchurch-i terrortámadás során az elkövető több mecsetet is megtámadott, ahol 50 ártatlan embert gyilkolt meg. A szélsőjobboldali terroristát – aki a tavalyi évben Magyarországot is meglátogatta – a világszerte erősödő iszlám-ellenes közbeszéd radikalizálhatta.

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.