Hírek

A The Eternal Daughter jogait megvásárolta az A24 – kíváncsian várjuk Tilda Swinton szellemfilmjét

The-Eternal-Daughter-Tilda-Swinton-Sóhajok-Suspiria
Sóhajok (2018)

Tilda Swinton a főszereplője a The Eternal Daughter című szellemhorrornak, amit a kizárólag minőségi függetlenfilmeket felsorakoztató A24 fog terjeszteni.

Az A24 stúdió megvásárolta a radar alatt készülő szellemhorror, a The Eternal Daughter jogait, nem mással, mint a zseniális Tilda Swintonnal a főszerepben. A filmet titokban forgatták Walesben a lockdown alatt – írja a Deadline. A filmet az a Joanna Hogg rendezi, akivel Tilda Swinton a Szuvenírben már dolgozott 2019-ben. Ennek a fimnek a második része idén várható.

A The Eternal Daughter leginkább egy misztikus horrorra hajaz, ami jelenleg az utómunka fázisában van. A történet egy középkorú nőről és annak édesanyjáról szól. Anyának és lányának szembe kell nézniük a mélyre temetett titkokkal, mikor visszatérnek régi családi házukba. A ház egy régi uradalmi épület, ami később szálloda lett, de már nem vendégek, hanem misztikum tölti meg.

A film mögött a Normális embereket, A kedvencet és A szobát is produceráló Element Pictures és a JWH Films áll. A gyártás a BBC Film keretein belül valósult meg.

Ahogy Hogg A szuvenírjében is, a The Eternal Daughter executive produceri székében Martin Scorsese foglal helyet.

A film újdonsült terjesztője, az A24 pedig jele a minőségi munkának. A minden szempontból független darabokat tömörítő társaság olyan filmeket adott a világnak a horror műfajában, mint a Fehér éjszakák, vagy az Örökség.

Tilda Swinton Luca Guadagnino Sóhajok remakejében már megmutatta, hogy a horror műfaja is jól áll neki, csakúgy, mint a Marvel moziuniverzum. Valószínűleg idén láthatjuk még Wes Anderson The French Dispatch című filmjében is. Jelenleg George Millerrel forgatja a Three Thousand Years of Longing című misztikus drámát, amiben Idris Elba is szerepel.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.