Hírek

A The Rise of Skywalker lesz az utolsó Star Wars film a mozikban

A Disney tervei között egyelőre nem szerepelnek újabb mozifilmek, így a Star Wars a Disney+ kis képernyőjére szorul ki.

Amint a Star Wars: The Rise of Skywalker lezárja az akkor már kilencrészes sagát decemberben, a Star Wars a mozikból egy messzi-messzi galaxisba,

a Disney streaming platformjára költözik.

Jelenleg a Disney+ a legnagyobb prioritás a stúdió számára, nem titkolt szándékuk, hogy a Netflix trónfosztására készülnek. A Star Wars pedig jelentős szerepet játszik a tervben.

Itt fog debütálni a The Mandalorian, Jon Favreau rendezésében és Pedro Pascal főszereplésével. Az első élőszereplős Star Wars-sorozat trailerét egyébként néhány napja tették közzé. Emellett a Zsivány Egyesből ismert Cassian Andor, azaz Diego Luna karaktere köré is épül egy széria, melyben Alan Tudyk is visszatér K2S0, a droid szerepében. A Disney+ ezen felül a nagy sikerű animációs sorozatot, A klónok háborúját is feléleszti.

A Disney még 2012-ben vette meg a LucasFilmet 4 milliárd dollárért, nagyratörő tervekkel. Szándékuk szerint a Marvelhez hasonló univerzumot építettek volna fel, amit az új trilógiával kezdtek el megalapozni. Az ébredő Erőmajd a szélsőségesen megosztó, Az utolsó Jedik is szépen teljesítettek a jegypénztáraknál. Előbbi 2, utóbbi 1,3 milliárd dollárt hozott. Az első különálló film, a Zsivány Egyes mind kritikai, mind közönségsiker lett a maga több mint 1 milliárdos bevételével.

Azonban Az utolsó Jedik után alig öt hónappal megérkezett a Star Wars második önálló filmje, a SoloA film a 400 milliót alulról súrolta, és a fogadtatás sem volt túl biztató. Így a fiatal Han Solo sztorija lett a franchise első bukása. Válaszul pedig a Disney csendben hátralépett az elképzeléstől, miszerint évente egy filmet megjelentet.

Bár a csúfos kudarc előtt még bejelentettek néhány készülő projektet – a Trónok harca alkotói, D. B. Weiss és David Benioff, illetve Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson nevével fémjelzett filmsorozatokat – de bejelentésük óta nem jött róluk hír. „Lesznek még új Star Wars-filmek, csak most tartunk egy kis szünetet” – zárta le a témát Bob Iger, a Disney vezetője a Bloomberg kérdésére.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com