Hírek

A The Rise of Skywalker lesz az utolsó Star Wars film a mozikban

A Disney tervei között egyelőre nem szerepelnek újabb mozifilmek, így a Star Wars a Disney+ kis képernyőjére szorul ki.

Amint a Star Wars: The Rise of Skywalker lezárja az akkor már kilencrészes sagát decemberben, a Star Wars a mozikból egy messzi-messzi galaxisba,

a Disney streaming platformjára költözik.

Jelenleg a Disney+ a legnagyobb prioritás a stúdió számára, nem titkolt szándékuk, hogy a Netflix trónfosztására készülnek. A Star Wars pedig jelentős szerepet játszik a tervben.

Itt fog debütálni a The Mandalorian, Jon Favreau rendezésében és Pedro Pascal főszereplésével. Az első élőszereplős Star Wars-sorozat trailerét egyébként néhány napja tették közzé. Emellett a Zsivány Egyesből ismert Cassian Andor, azaz Diego Luna karaktere köré is épül egy széria, melyben Alan Tudyk is visszatér K2S0, a droid szerepében. A Disney+ ezen felül a nagy sikerű animációs sorozatot, A klónok háborúját is feléleszti.

A Disney még 2012-ben vette meg a LucasFilmet 4 milliárd dollárért, nagyratörő tervekkel. Szándékuk szerint a Marvelhez hasonló univerzumot építettek volna fel, amit az új trilógiával kezdtek el megalapozni. Az ébredő Erőmajd a szélsőségesen megosztó, Az utolsó Jedik is szépen teljesítettek a jegypénztáraknál. Előbbi 2, utóbbi 1,3 milliárd dollárt hozott. Az első különálló film, a Zsivány Egyes mind kritikai, mind közönségsiker lett a maga több mint 1 milliárdos bevételével.

Azonban Az utolsó Jedik után alig öt hónappal megérkezett a Star Wars második önálló filmje, a SoloA film a 400 milliót alulról súrolta, és a fogadtatás sem volt túl biztató. Így a fiatal Han Solo sztorija lett a franchise első bukása. Válaszul pedig a Disney csendben hátralépett az elképzeléstől, miszerint évente egy filmet megjelentet.

Bár a csúfos kudarc előtt még bejelentettek néhány készülő projektet – a Trónok harca alkotói, D. B. Weiss és David Benioff, illetve Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson nevével fémjelzett filmsorozatokat – de bejelentésük óta nem jött róluk hír. „Lesznek még új Star Wars-filmek, csak most tartunk egy kis szünetet” – zárta le a témát Bob Iger, a Disney vezetője a Bloomberg kérdésére.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya