Hírek

A The Witcher lesz a Trónok Harca utódja? – előzetes

Megérkezett a Netflix égisze alatt tető alá hozott The Witcher sorozat első előzetese.

A Netflix legújabb nagy dobása úgy tűnik, a Trónok Harca babérjaira kíván törni. Az Andrzej Sapkowski Vaják című regénysorozatán-, illetve a CD Projekt RED nagysikerű játékadaptációján alapuló első évad trailerének hatására a Comic Con közönsége egyből heves esélylatolgatásba kezdett.

A részben Magyarországon forgatott első évad költségvetése nagyvonalú. A kétperces videó révén pedig a nézők megkapják a vizuális világ technikai alaphangját, ami inkább a játékot idézi. A nyilatkozatok során az alkotók azonban számos alkalommal utaltak rá, hogy  a cselekmény inkább a regénysorozaton alapul, így a mellékszereplők háttértörténeteinek, motivációinak kibontására is nagy hangsúlyt fektettek.

„Áthoztuk a háttértörténeteket a film világába” – nyilatkozta a produkcióért felelős Lauren Schmidt Hissrich.

A The Witcher középkori fantasy világban játszódó történetének középpontjában Ríviai Geralt áll, aki egy természetfeletti képességekkel rendelkező zsoldos szörnyvadász, akinek a mítosz szerint nincsenek érzelmei.

A sorozat főszerepét DC Cinematic Universe filmek Supermanjeként ismertté vált Henry Cavill alakítja, aki saját bevallása szerint maga is nagy játékos, és a The Witcherbe is sok órát tett bele, ezért a szerep is közel áll hozzá.

A színész állítólag az elmúlt időszakban szabadidejének nagy részét a kardforgatás gyakorlásával töltötte, amire szüksége is volt. Állítólag rengeteg szörny bukkan fel az évadban.

Mint kiderült, a történetben a jó és a rossz felosztása nem lesz ennyire fekete és fehér. Az emberek a The Witcher világában gyakran kegyetlenebbek a szörnyeknél.

A sorozat, amivel kapcsolatban folyamatosan kerülnek napvilágra újabb és újabb információk, idén debütál a platformon.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya