Hírek

A The Witcher lesz a Trónok Harca utódja? – előzetes

Megérkezett a Netflix égisze alatt tető alá hozott The Witcher sorozat első előzetese.

A Netflix legújabb nagy dobása úgy tűnik, a Trónok Harca babérjaira kíván törni. Az Andrzej Sapkowski Vaják című regénysorozatán-, illetve a CD Projekt RED nagysikerű játékadaptációján alapuló első évad trailerének hatására a Comic Con közönsége egyből heves esélylatolgatásba kezdett.

A részben Magyarországon forgatott első évad költségvetése nagyvonalú. A kétperces videó révén pedig a nézők megkapják a vizuális világ technikai alaphangját, ami inkább a játékot idézi. A nyilatkozatok során az alkotók azonban számos alkalommal utaltak rá, hogy  a cselekmény inkább a regénysorozaton alapul, így a mellékszereplők háttértörténeteinek, motivációinak kibontására is nagy hangsúlyt fektettek.

„Áthoztuk a háttértörténeteket a film világába” – nyilatkozta a produkcióért felelős Lauren Schmidt Hissrich.

A The Witcher középkori fantasy világban játszódó történetének középpontjában Ríviai Geralt áll, aki egy természetfeletti képességekkel rendelkező zsoldos szörnyvadász, akinek a mítosz szerint nincsenek érzelmei.

A sorozat főszerepét DC Cinematic Universe filmek Supermanjeként ismertté vált Henry Cavill alakítja, aki saját bevallása szerint maga is nagy játékos, és a The Witcherbe is sok órát tett bele, ezért a szerep is közel áll hozzá.

A színész állítólag az elmúlt időszakban szabadidejének nagy részét a kardforgatás gyakorlásával töltötte, amire szüksége is volt. Állítólag rengeteg szörny bukkan fel az évadban.

Mint kiderült, a történetben a jó és a rossz felosztása nem lesz ennyire fekete és fehér. Az emberek a The Witcher világában gyakran kegyetlenebbek a szörnyeknél.

A sorozat, amivel kapcsolatban folyamatosan kerülnek napvilágra újabb és újabb információk, idén debütál a platformon.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..