Hírek

A Titkos invázió mesterséges intelligenciát használó főcíme kiborította a bilit

secret invasion

A Disney+ Titkos invázió (Secret Invasion) című legújabb Marvel-sorozatának mesterséges intelligenciát használó főcíme komoly ellenérzéseket váltott ki.

Haladás a korral vagy Pandóra szelencéjének felnyitása? Ez a legaktuálisabb kérdés, ami napjainkban foglalkoztatja az embereket a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. A Disney+ Titkos inváziójának főcímének képei inkább ellenérzéseket váltottak ki, hiszen az algoritmusok által generált művészet körüli pánik minden eddiginél nagyobb, különösen Hollywoodban, ahol a kreatív alkotók attól félnek, hogy az AI miatt veszélybe kerül a munkájuk.

A jellegzetes zöld képekkel teli bevezető szekvenciát a Method Studios tervezte, és a sorozatban fontos szerepet kapó skrullokra, egy földönkívüli alakváltó fajra utal. Ali Selim rendező és executive producer úgy véli, hogy az AI bevezetése egyszerre „felfedezés, elkerülhetetlen, izgalmas és más”, sok néző azonban nem értett egyet a döntéssel. Egyesek egyenesen hülyeségnek nevezték a mesterséges intelligencia használatát, mások borzalmasnak és undorítónak titulálták. Volt, aki egyenesen bojkottálni fogja a sorozatot a döntés miatt.

A vizuális effektekkel foglalkozó Method Studios korábban is dolgozott már együtt a Marvellel olyan Disney+ sorozatokon dolgozott, mint a Loki, a Holdlovag és a Ms. Marvel, illetve olyan filmeken, mint Bosszúállók: Végtelen háború, Thor: Szerelem és mennydörgés, Örökkévalók és a Shang Chi és a Tíz Gyűrű legendája.

A mesterséges intelligencia használata jelenleg forró pont: az írók folyamatban lévő sztrájkjának is ez az egyik központi témája, és a rendezők céhének új munkaszerződése is tartalmaz konkrét védelmet a mesterséges intelligenciával kapcsolatban.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com