Hírek

A Top Gun: Maverick egy tökéletes blockbuster az első hírek szerint

top-gun-maverick-tom-cruise

Először vetítették le nyilvánosan a Top Gun: Mavericket a CinemaConon, és az első reakciók kifejezetten lelkesek.

A jelenlévő újságírók a Top Gun régóta várt folytatását „tökéletes blockbusterként” üdvözölték, és „minden elképzelhető módon fantasztikusnak” írták le. A filmet májusban a Cannes-i Filmfesztiválon mutatják be, mielőtt az amerikai Memorial Day hétvégéjén a mozikba kerül a Paramount forgalmazásában – írja a Variety.

A Paramount Pictures elnöke, Brian Robbins a CinemaConon tartott vetítésen elmondta, hogy a főszereplő Tom Cruise Hollywood legmerészebb színészeként szerzett magának hírnevet. Cruise nem volt jelen, de küldött egy előre felvett videoüzenetet, amelyben arra biztatta a közönséget, hogy élvezzék a filmet és legyen nagyszerű nyarunk. A film több pillanata is éljenzésre késztette a közönséget, a Paramount vezetői pedig el voltak ragadtatva attól, ahogy a mozitulajdonosok reagáltak a filmre.

A Top Gun: Maverickben, amely több mint 30 évvel Tony Scott 1986-os klasszikusa után játszódik Tom Cruise újra eljátssza Pete „Maverick” Mitchell tesztpilóta kapitány szerepét, akit most egy csapat fiatalabb Top Gun-diplomás kiképzésével bíznak meg, akiket többek között Miles Teller és Glen Powell alakít. Teller játssza Bradley „Rooster” Bradshaw-t, a pilótaképzőt, aki Maverick néhai legjobb barátjának, Nick „Goose” Bradshaw-nak a fia. A filmben Jennifer Connolly, Jon Hamm, Lewis Pullman, Ed Harris és Val Kilmer is szerepelnek, utóbbi az eredeti filmből ismert Tom „Iceman” Kazansky szerepét alakítja újra.

A Paramount és Lady Gaga már felkorbácsolta a film körüli kampányt azzal, hogy megerősítette, dalt írt a filmhez. A Hold My Hand című kislemez május 3-án jelenik meg.

A Top Gun: Maverick rendezője, Joseph Kosinski nemrég az Empire magazinnak elmondta, hogy körülbelül 800 órányi anyagot forgatott le a filmhez. A rendező ezt a számot úgy értékelte, hogy a folytatáshoz „annyi felvételt forgattak, mint a három Gyűrűk Ura-filmhez együttvéve”. Kosinski a Feledés után dolgozik újra Cruise-zal.

A pilótafülkékben játszódó jelenetek forgatásához Kosinskinek és a filmes csapatnak meg kellett tanítania a színészeket, hogyan használják a filmes felszerelést, mivel a helyiség túl kicsi volt ahhoz, hogy egy stáb elférjen benne. Ahogy Cruise mondta: „Meg kellett tanítanunk a színészeket a világításra, az operatőri munkára, a vágásra. Meg kellett tanítanom őket, hogyan kell be- és kikapcsolni a kamerákat, a beállításokat és az objektíveket is meg kellett ismerniük. Nem volt korlátlan időnk ezekben a repülőgépekben. Ha csak 20-30 percre szállhattak fel, gondoskodnom kellett arról, hogy megkapjuk, amire szükségünk van”.

A Top Gun: Maverick május 26-tól látható a magyar mozikban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com