Hírek

A Top Gun: Maverick már a valaha volt 10 legjövedelmezőbb film között van Amerikában

Top-Gun-Maverick-Tom-Cruise

Tom Cruise legnagyobb sikerfilmje lehagyta A Bosszúállókat és Az utolsó Jediket.

Két hónappal premierje után Tom Cruise szédületes sikerfilmje, karrierje eddigi anyagi csúcspontja, a Top Gun: Maverick tovább folytatja a szárnyalást és egyre újabb magasságokat hódít meg: Észak-Amerikában lehagyta A Bosszúállók és Az utolsó Jedik bevételét és bejutott a top 10 legtöbbet szerzett film közé – írja a The Wrap.

A Top Gun: Maverick csütörtökön érte el a 9. helyet a listán; ezen a hétvégén várhatóan túllépi a hazai 625 millió dolláros bevételt, és a globális 1,25 milliárd dollárt. A következő ellenfél a Jurassic World lehet (653 milliós hazai bevétel); illetve nemzetközileg A Hihetetlen család második része (1,24 milliárd dollár, 19. helyezés globálisan).

A Maverick premierje óta szakadatlan iramban hozza a rekordokat: a premierhétvégéjén a valaha volt legnagyobb Memorial Day ünnepi bevételt szerezte, egyetlen hétvégéje sem esett még – két hónap alatt! – 10 millió dollár alá hazájában, Tom Cruise első egymilliárdos filmje lett, és a Paramount második legtöbbet jövedelemező filmje valaha (a Titanic után).

A Maverick negyed évszázad után is ugyanazzal a felhajtóerővel bír, mint elődje (…) a vadászpilótás őrület új kiadása szabadjára engedi a Cruise-egót, talán jobban, mint eddig bármi” – írtuk a filmről. E cikk szerzője például szégyentelenül rajong érte és már nem is egyszer hozzájárult a globális mozibevételhez. Külön öröm tehát a film sikere abban az évben, ami egyrészt a járvány utáni fellendülés nehéz éve a mozik számára; és külön öröm, hogy ez kifejezetten egy mozifilm sikere – ugyanis Tom Cruise ragaszkodott a mozibemutatóhoz, két év csúszás árán is, miközben a 2020-ban elkészült filmet a stúdió a járvány alatt szívesen odalökte volna már csak streamingre is.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com