Hírek

A törvény embere Tarantinóval térhet vissza

A FX januárban jelentette be, hogy visszatér A törvény embere (Justified) Timothy Olyphanttal – most úgy tűnik, Quentin Tarantino rendezheti a minisorozat egy-két részét. 

A Justified: City of Primeval címmel érkező minisorozatban visszatér A törvény embere közkedvelt Raylan Givense (Timothy Olyphant). Az eredeti széria 2010 márciusában indult, hogy aztán 6 évaddal és 78 résszel később 2015-ben érjen véget. A sorozat az évek során számos elismerést kapott, 8 Primetime Emmy-re jelölték, amiből kettőt Margo Martindale Mags Bennett szerepéért, Jeremy Davies pedig Dickie Bennett szerepéért váltott díjra.

A szövetségi rendőrbíró karakterét Elmore Leonard alkotta meg: míg A törvény embere a Fire in the Hole című regényén alapult, a készülő új széria a City Primeval: High Noon in Detroit történetét dolgozza fel. A cselekmény nyolc évvel azután indul, hogy Givens elhagyta Kentuckyt – most Miamiban él, ahol munkája és 14 éves lánya nevelése között egyensúlyozik. „A haja szürkébb, a kalapja koszosabb, és az előtte álló út hirtelen rövidebb, mint a mögötte lévő” – olvasható a produkció ismertetőjében. 

Tarantino és Olyphant nem először dolgoznának együtt: a színész James Stacyt alakította a rendező legutolsó filmjében, a Volt egyszer egy… Hollywoodban. Tarantino nagy rajongója Leonard munkásságának: 1997-es filmje, a Jackie Brown a Rum Punch című regény adaptációja. 

A sorozatot íróként, showrunnerként és producerként Dave Andron és Michael Dinner jegyzik – utóbbi rendezői feladatokat is vállal. Olyphant – A törvény embere kreátorával, Graham Yosttal egyetemben – a producerek csapatát is erősíti. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com