Hírek

A Trónok harca alkotói is a Netflixhez mennek

David Benioff és D. B. Weiss, a Trónok harca alkotói a Comic Con Fesztiválon

Közel három hónap után David Benioff és D. B. Weiss végül a Netflix ajánlatát fogadták el.

A Trónok harca minden idők sok szempontból legsikeresebb sorozata. 42 Emmy-díj után pedig várható volt, hogy a stúdiók sok mindenre hajlandóak egy szerződésért az alkotókkal. Az alkotópárost az HBO/WarnerMedia, Disney, Comcast, Amazon és az  Apple is környékezte. Végül a Netflix épp úgy kilenc számjegyből álló ajánlata, mint Shonda Rhimes, Ryan Murphy, Mike Schur, Greg Berlanti és a többi nagy fogás esetében, került aláírásra.

Benioff és Weiss a Trónok harcát megelőzően már több közös projekten dolgoztak együtt.

Első közös munkájuk a The Headmaster című horrorfilm forgatókönyve volt, amit végül elvetetettek. Az alkotópáros 2003-ban Orson Scott Card Végjáték című regényének adaptációján dolgozott Wolfgang Petersen rendezővel karöltve, de végül ez a forgatókönyv sem került felhasználásra. Az együttműködést végül a Trónok harca sikere betonozta be, ami egyben több mint egy évtizedes közös munkát jelentett az HBO-val, amivel kapcsolatban több alkalommal nyilatkoztak hálásan az elmúlt időszakban is.

A Disney vezérigazgatójának, Bob Igernek korábban Collidernek adott nyilatkozatából azt is tudni lehet, hogy az egyik legújabb Star Wars-film is biztosan a párosé lesz. Benioff és Weiss menetrendje tehát sűrű lesz az elkövezkező időszakban, amin valószínűleg kevesen lepődnek meg.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..