Hírek

A Trónok harca felégeti az Emmyt

Csalódtál a Trónok harca utolsó évadában? Hát a díjazók aligha! Az HBO elképesztő módon 137 díjjelölést kapott az idei Emmyn.


Hirdetés

Trónok harca utolsó évada legalább a díjszezonban nem okoz csalódást: 32 jelölést nyert az idei Emmy díjakra, miközben az HBO összességében 137-et. Mindkét szám példa nélküli a díj történetében – írja az IndieWire.

Mielőtt a jelöléseket bejelentették volna, kérdéses volt, hogy vajon az iparági bírák is olyan lehangoltak-e a fantasy dráma utolsó évada miatt, mint a nézők egy része. A válasz világos: egyáltalán nem! Amellett, hogy nyolcadik alkalommal jelölik a Trónok harcát a legjobb drámasorozat díjára, 31 másik jelölésnek is örvendhet, köztük olyan súlyos kategóriákban is, mint a legjobb forgatókönyv, a legjobb rendezés (három epizód számára is), és 10 színészi jelölés: Kit Harrington mint legjobb férfi főszereplő és Emilia Clarke mint legjobb női főszereplő; valamint Gwendoline Christie, Lena Headey, Sophie Turner és Maisie Williams mint legjobb női mellékszereplő és Alfie Allen, Nikolaj Coster-Waldau és Peter Dinklage mint legjobb férfi mellékszereplő.

A showrunnerek, David Benioff és D.B. Weiss (akik az interneten immár közellenségnek számítanak bizonyos rajongói körökben) egy-egy Emmy jelölésnek örvendhetnek a legutolsó rész írásáért és rendezéséért.

Ez a 32 jelölés a legtöbb, amit egy sorozat egyetlen évada valaha is begyűjtött.

A korábbi rekorder az ABC NYPD Blue című zsarusorozatának első évada volt 27 jelöléssel. A Trónok harca pedig a teljes pályafutása során immár 160 jelölésnél tart (és 47 győzelemnél).

Az HBO idén összesen 137 jelölésnek örvendhet. Az előző rekorder: szintén az HBO, 126 jelöléssel 2015-ben.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés