Hírek

A Trónok harca Jorah Mormontja felveheti a Batman jelmezt

Iain Glen

Ugyan csak ma indul a Trónok harca záró évada, a hírek szerint a zsoldos lovagot alakító skót Iain Glen a Titans második évadában fog megjelenni, nem is akármilyen szerepben.

Az októberben 2. évadát indító, fiatal hősökre fókuszáló Titans tapasztalt karaktert kap egy tapasztalt színész megformálásában – adja hírül a Deadline. Iain Glen a tervek szerint Bruce Wayne, azaz Batman időskori énjét alakítja. A producerek közleménye szerint „évtizedekkel azután, ahogy Batmanként harcolt, a milliárdos Bruce Wayne még mindig elkötelezett híve a gonosz elleni küzdelemnek, hogy megvédje Gotham városát.

Eljött az ideje, hogy rendbe tegye kapcsolatát Dick Graysonnal (Robinnal), hogy ikonikus párosuk sikerhez segítse a Titánokat.”

Iain Glen legismertebb szerepe az idén befejeződő Trónok harca Jorah Mormonja, de láthattuk őt korábban a Downton Abbey-ben is. Játékfilmjei közül kiemelkedő A Vaslady és a Lara Croft: Tomb Raider. Ezen kívül azonban számos színházi szerepet is kapott. 1994-ben a Royal Shakespeare Company V. Henrik darabjában debütált, hogy később eljátssza többek között Ványa bácsi, a Salemi boszorkányok, a Hedda Gabler vagy A vágy villamosa valamely szerepét.

Hogy Glen magára ölti-e a híres Batman jelmezt, egyelőre nem tudni, ugyanis minden eddigi Bruce Wayne megjelenéssel ellentétben ezúttal egy sokkal idősebb karaktert fogunk látni. Az elmúlt nagyjátékfilmekben (Justice League, Suicide Squad) Ben Affleck játszotta el a város őrzőjét, a Gotham című sorozatban pedig David Mazouz jelenleg 18 évesen vette fel jelmezét.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..