Hírek

A Trónok harca sztárjával jön a The Last Voyage of the Demeter című vámpír-horror

The-Last-Voyage-Of-The-Demeter

Nem más, mint Drakula gróf a rakománya annak a hajónak, ami a The Last Voyage of the Demeter horror színterét adja.

Hosszú várakozás után végre lesz belőle valami, sőt már le is forgatták a The Last Voyage of the Demeter című horrorfilmet. A filmet forgalmazó Amblin Partners Twitteren tette közzé az első hivatalos fotót a Drakula történetről – tudósít a Dark Horizons.

A cím arra a hajóra utal, amit a görög földművelés és termékenység istennőjéről neveztek el. A hajó és legénysége feladata, hogy elszállítsa Drakula gróf koporsóját Erdélyből Londonba. Nem túl jó ötlet egy „halott” vámpírral kihajózni a nyílt tengerre, igaz? A hajó legénységét a vámpír egyenként mészárolja le, míg végül a Demeter egyetlen őrjöngő túlélővel érkezik meg Angliába.

A film forgatókönyvét Zak Olkewicz (A félelem utcája 2) és Bragi F. Schut írták. A rendezői székbe A trollvadász és A boncolás rendezője André Øvredal ült.

A The Last Voyage of the Demeter egyik főszereplője a Trónok harcában Davost alakító Liam Cunningham.

Mellette szerepel a filmben Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Jon Jon Briones, Stefan Kapicic, Nikolai Nikolaeff és David Dastmalchian is, akit Az öngyilkos osztagban és a Dűnében is láthattunk. Drakulát Javier Botet alakítja.

A forgatókönyv első változatát Bragi Schut már 2002-ben elkészítette, de a rémálom-út forgatása helyett két évtized filmkészítői rémálom következett. A filmet eredetileg Robert Schwentke (R.I.P.D. – Szellemzsaruk) rendezte volna, de később számos rendező mellett Neil Marshall (Hellboy) neve is felmerült. A szerepek is több alkalommal színészt cseréltek. A filmfejlesztés egy stádiumában Noomi Rapace és Ben Kingsley is a stáb tagja volt, de végül egyikük sem szerepel a filmben.

A berlini és máltai forgatás október 1-én zárult. A The Last Voyage of the Demetert a tervek szerint 2023. január 27-én kerül mozis forgalmazásba.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com