Hírek

A Trónok harca után mit kezd a Star Warsszal David Benioff és D.B. Weiss?

David Benioff és D. B. Weiss, a Trónok harca alkotói a Comic Con Fesztiválon

Bár a hír nem új, egyre több információt kapunk az egyik legújabb Star Wars-film háza tájáról. Az biztos, hogy a Trónok harca alkotóitól érkezik majd, és lehet, hogy nem csak egy filmről beszélünk. Kérdés az, hogy a sorozat lerontása után örülünk-e ennek?

Az idén decemberben érkező, legfrissebb Star Wars-trilógiát lezáró Skywalker kora (előzetes) után a Disney tovább lovagolja, amit lehet. Kétségtelen, hogy egy ennyire ismert univerzum végtelen lehetőségeket rejt magában, és nézőkből sem lesz sosem hiány.

Olvastad, hogy a közelgő film címének lengyel fordítása talán leleplezi a történet lényegét?

A Disney+ csatorna már most több sorozatot is belengetett: ilyen a Pedro Pascal főszereplésével érkező The Mandalorian vagy a Diego Luna vezette Zsivány Egyes című önálló Star Wars-film előzménysorozata.

Sőt, Obi-Wan Kenobi is minisorozatot kaphat

Brutális rajongói bázis ide vagy oda, a Disney azért nem bízta a véletlenre a legújabb alkotások sikerét. A stúdióóriás, ami egyébként a napokban kebelezte be a Hulut is, az HBO legsikeresebb sorozatának készítőit kérte fel a feladatra. A Collider szerint Bob Iger azt nyilatkozta, hogy az első film biztosan a David Benioff és D.B. Weiss párosé lesz, és hogy ennél többet nem hajlandó mondani.

Ami pedig tavaly még nagyon jó ötletnek tűnhetett, az mostanra kicsit keserédessé vált: a Trónok harca minden hihetetlen látványvilága és sokszor mozi szintű képsorai ellenére is komolyan vesztett a minőségéből. Az internet népe háborog a legújabb évad láttán, a szakértők sorra ontják magukból az elemzéseket és a videókat, kiemelve, hogy mikor és hogyan romlott el nagyon a forgatókönyv. Minden pozitívum és komoly pénzösszegek ellenére is, ma nem David Benioff és D.B. Weiss a rajongók és a szakma kedvencei.

Mi így foglaltuk össze és értékeltük a 8. évad első 5 epizódját.

Arról nem is beszélve, hogy Rian Johnson rendező is készül már egy újabb trilógiával. Úgyhogy bármi is készül, automatikusan össze lesz hasonlítva nemcsak az eddigi filmekkel, de a párhuzamosan érkező újakkal is. Állítólag persze attól azért nem kell félni, hogy keresztezzék egymás útjait vagy ugyanazon történetszálakat bontsák ki az új filmek: Johnson folyamatos diskurzusban áll az alkotópárossal.

Minden aktuális körülmény mellett sem szabad azért elfelejteni, hogy a Star Wars nem egy Trónok harca. Nincsenek annyira mély és kidolgozott karakterek, sem tűpontosan átgondolt intrikák. Nem hosszú évadokon keresztül szövődnek a történetszálak, és nincs is hasonló elvárás egy-egy újabb Star Wars-film felé, mint az HBO fantasy sorozatának lezárása alkalmával.

Benioff és Weiss most talán jobban kamatoztathatja azt, amiben igazán erősek: ez pedig a látvány. Persze egy Star Wars-fim sem szólhat csak arról, mégsem féltem őket annyira. Főleg, hogy a mostani közhangulatban tényleg kapnak hideget és meleget: talán tanulnak a hibáikból a jövőben.

Azt korábban bejelentette a Disney, hogy 2022-ben, 2024-ben és 2026-ban érkeznek Star Wars-filmek, de nem konkretizálták, hogy kitől. Simán elképzelhető, hogy ismét az eddigihez hasonló mintában kapjuk majd őket: egy rész a trilógiából, egy önálló film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com