Hírek

A True Blood – Inni és élni hagyni is rebootot kap, de kit lep ez meg?

A True Blood – Inni és élni hagyni is rebootot kap. Egy szerdán megjelent hír szerint az HBO egyik legnézettebb sorozatának újabb fejezete már a korai fejlesztési szakaszban van.

A True Blood – Inni és élni hagyni rebootján dolgozik az HBO. A széria anno 7 évad után ért véget, tulajdonképpen folyományaként Alan Ball producer távozásának. Most úgy tűnik, hogy a történet 6 évvel később újabb fejezetet kap.

Az eredeti sorozat alapjául  Charlaine Harris The Southern Vampire Mysteries című könyvsorozata szolgált, ami a Louisiana állambeli Bon Temps városka természetfeletti fordulatokkal nyakon öntött hétköznapjait meséli el.

A történet középpontjában az Anna Paquin által alakított telepatikus képességekkel bíró pincérnő áll, aki beleszeret a Stephen Moyer által megformált Bill Compton nevű vámpírba. A két főszerepet játszó színész egyébként az életben is egy párt alkot. A sorozat harmadik fontos alakja pedig ugródeszkát jelentett Alexander Skarsgård számára. Rendszerint a nevével összeforrt Eric Northman alakja szállította a cselekmény számára a váratlan fordulatokat.

A klasszikus indítás mellett egészen új dinamikát ad az HBO saját gyártású horror és dráma elemeket keverő sorozatának, hogy a szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak már nem kell az emberekre vadászniuk.

Szerdán a TVLina adta közre a hírt, miszerint a True Blood – Inni és élni hagyni reboot hivatalosan is zöld utat kapott. A producerek között pedig az elsősorban a Riverdale és a Sabrina hátborzongató kalandjai révén ismert Aguirre-Sacasa neve is feltűnik majd, aki nemrég egy Drakula feleségét a középpontba helyező széria iránt is érdeklődött. A projekthez pedig csatlakozott Alan Ball is.

„Jelenleg egy piloton dolgozok, amit csak magamnak írok. Ez egy olyan sorozat lenne, amit én is megnéznék. Azt, hogy mást is érdekel-e, még nem tudom”

— nyilatkozta a Collidernek Ball, akinek a neve a True Blood – Inni és élni hagyni mellett az Amerikai szépség és a Sírhant művek stáblistáján is feltűnik.

Azt, hogy Ball milyen mélységekig merül majd bele a reboot munkálataiba még nem tudjuk. Az eredeti sorozat epizódjai jelenleg az HBO Max-on érhetők el. Ball neve ezeknél az első 5 évadot fémjelzi.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.