Hírek

A Vadnyugaton egy minipóni is kevés a szerelemhez – Damsel előzetes

Megszerezni egy különleges ritka minipónit, átvágni vele a Vadnyugaton és megkérni a szíved választottjának kezét. A terv tökéletes lenne, ha a lány is tudna róla, hogy szerelmes a fiúba. Az előzetes alapján a Damsel egy bájos, frappáns és humoros westernnek tűnik Robert Pattinson, Mia Wasikowska és egy ennivaló minipóni főszereplésével.

Újabb alkotás bizonyítja, hogy a western műfaja, ha nem is egyenletesen, de a reneszánszát éli. Sorra készülnek a Vadnyugaton játszódó alkotások, amelyek hol a nagy klasszikusokat idézik, hol új irányvonalakra törnek, hol a modern kor égető problémáit ültetik át a poros, kihalt és vészjósló homokrengetegbe. Mindegy, hogy remake (A hét mesterlövész), sorozat (Outrider, Westworld, Yellowstone), műfajkeveredés (Csontok és skalpok, Megtorlás, Hogyan rohanj a veszTEDbe), a műfaj előtt tisztelgő (The Ballad of Lefty Brown, In a Valley of Violence) vagy azt felrázó alkotásról beszélünk (Sweet Country, Jane a célkeresztben), a westernes filmek sorra utat törnek maguknak a mozifilmes rengetegben.

David és Nathan Zellner saját forgatókönyvükből rendezték meg a Damsel című romantikus, humoros westernt. A történetben Robert Pattinson karaktere őrülten szerelmes Mia Wasikowskáéba, és mindent elkövet, hogy a lánykérés tökéletesen sikerüljön. Átszeli a Vadnyugatot, hogy beszerezzen egy miniatűr pónit. Útközben összebarátkozik egy idősebb férfival, akit a tervei szerint a papnak szán majd. A bajok ott kezdődnek, amikor kiderül, a lánynak esze ágába sincsen hozzámennie, hiszen soha nem is mutatott iránta semmilyen érdeklődést.

Az előzetes alapján a film kedves, humoros, eredeti és a műfaji elemeket megtartva egy sokkal könnyedebb hangvétel felé mozdul el. A szerelem és a házasság kerül a középpontba, no meg a hihetetlenül édes minipóni!

A Damsel még idén nyáron mozikba kerül, bár az kérdéses, hogy a hazai mozikba is eljut-e az alkotás. Kár lenne érte, mert tényleg ötletes, friss és szórakoztató filmnek ígérkezik.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.