Hírek

A Végtelen háború legyőzte a Titanicot

A Marvel nagyszabású képregényfilmje, a Bosszúállók: Végtelen háború felülmúlta az eddigi rekorder Titanicot hazai bevételben.

A Bosszúállók: Végtelen háború egy évtizednyi univerzumépítés eredménye, és (legalábbis a nem túl magas Marvel-mércével mérve) meglepően jó film. Noha a sztori kétrészes, az idén tavasszal bemutatott film már önmagában is élmény, nem utolsó sorban bátor történetbeli döntései miatt. Ez a minőség és az évtizednyi építkezés együtt azt jelentette, hogy a film remek bevételi adatokkal szolgált.

A Végtelen háború hazai moziforgalmazása szeptember 13-án ért véget. Az összesített hazai eredmény: 678,8 millió dollár. Ezzel a Marvel filmje felülmúlta az 1997-es Titanicot, James Cameron akkor világrengető alkotását (659,4 millió dollár) és negyedik helyezést ért el az all-time toplistán – írja a Screenrant.

Hogy mely filmek kerestek többet az Egyesült Államokban még a Végtelen háborúnál is?

A harmadik helyezett jelenleg szintén Marvel-film és szintén 2018-as: Fekete Párduc, amely túlnőtt képregényfilm-mivoltán és kulturális jelenséggé vált (700,0 millió dollár).

A második helyezett Cameron Avatarja 760,5 millió dollárral.

Az élen pedig jelenleg a Star Wars: Az ébredő Erő csillog-villog 936,7 millió dolláros hazai mozis összbevételével.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy globális nézőpontból még mindig James Cameron a Világ Ura: a világszerte megszerzett összbevétel listájának első helyezettje az Avatar (2,79 milliárd dollár), második helyezettje pedig a Titanic (2, 19 milliárd dollár).

Szerinted akad film a közeljövőben, amelyik legyőzheti a fentieket? Netalán az Avatar  ambiciózus folytatásai?

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya