Hírek

A Vígszínházban lesz látható a Pieces of a Woman színdarabként

Május 4-én és 5-én játsszák a lengyel TR Warszawa Pieces of a Woman című előadását Mundruczó Kornél rendezésében.

A 2018-ban bemutatott előadás felkavaró vízió a modern nőkről, akik azért harcolnak, hogy maguk dönthessenek a saját életükről – olvasható a Vígszínház MTI-hez eljuttatott közleményében. A Közép-Európában játszódó családtörténet általános érvényét bizonyítja a produkció sikere Avignontól Athénig szerte Európában, illetve a belőle készült film világsikere.

„Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata drámaíró minden szereplőt nagy empátiával ábrázol, nem ítélkeznek, nem illetik kritikával a családi asztal körül összegyűlt szereplőket. Az előadás bensőséges hangulatával, részletgazdag, valósághű történetével és a színészi alakítások érzékenységével ragadja meg a nézőt” – írják.

Az előadás lengyel nyelven, magyar és angol felirattal látható. A program a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.

Április 9-én a Barátom, Harvey című vígjátékot is bemutatják a Vígszínházban, amely szintén ismert filmként is: James Stewart két alkalommal, bő húsz év különbséggel mozifilmben és tévéfilmben is eljátszotta a képzeletbeli nyúllal barátkozó csodabogár szerepét. A főbb szerepekben Rudolf Péter, Balázsovits Edit, Szilágyi Csenge, Brasch Bence és Kőszegi Ákos lép színpadra. Valló Péter, az előadás rendezője szerint már nagyon hiányzott a Vígszínház repertoárjából egy klasszikus vígjáték. „Arra törekedtünk, hogy olyan darabot válasszunk, ami azon túl, hogy könnyedséget, napsütést hoz a nézők lelkébe, valami fontosat is megfogalmaz, amit mindenki magával tud vinni”.

A Barátom, Harvey ingyenes, nyilvános próbájára április 2-án, szombaton 10 órától várják az érdeklődőket.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com