Hírek

A Viharsarok producere a cannes-i filmfesztivál szakmai programjában

Császi Ádám: ViharsarokGyárfás Eszter, a Viharsarok és az új Mundruczó-film producere is részt vehet májusban a fiatal producerek szakmai programján a cannes-i filmfesztiválon.

A nemzeti filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) háromnapos szakmai programjára 24 pályakezdő producer kapott meghívást. A Producers on the Move találkozó célja, hogy Európa ígéretes producereit bevezesse a nemzetközi filmszakmába – közölte a Magyar Filmunió csütörtökön az MTI-vel.

Gyárfás Eszter a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott producer szakon. Egyetemi évei alatt gyártásvezetőként dolgozott, többek között a Taxidermia (Pálfi György) és a Delta (Mundruczó Kornél) című játékfilmekben. Filmproducerként 2011-ben kezdett dolgozni a Petrányi Viktória és Mundruczó Kornél alapította Proton Cinemában. Első, producerként jegyzett filmje, a Viharsarok (Császi Ádám) világpremierje februárban volt a berlini filmfesztiválon, és március óta látható a magyar mozikban. Gyárfás Eszter tavaly elvégezte a szakmai körökben magasan jegyzett EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) nemzetközi produceri továbbképzést. Jelenleg Mundruczó új filmterve, a Hotel Lucky Hole munkacímű projekt fejlesztésében vesz részt.

A cannes-i Producers on the Move programon a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlege, a Magyar Filmunió EFP-tagsága révén 2001 óta vehetnek részt magyar producerek. Eddig többek között Bereczki Csaba, Angelusz Iván, Petrányi Viktória, Pusztai Ferenc, Sipos Gábor, Stalter Judit és legutóbb Taschler Andrea volt a nemzetközi szakmai fórum magyar résztvevője. Gyárfás Eszter cannes-i részvételét a Magyar Nemzeti Filmalap támogatja.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya