Hírek

A viking nem elég, jöjjön a bubópestis

Michael Hirst, a Vikingek alkotója a történelem egyik legszörnyűbb járványáról készít sorozatot.

A History Channel számára új történelmi sorozatot gyárt Michael Hirst, a Vikingek sorozat megalkotója – írja a Collider. A minisorozat a történelem egyik legrosszabb (és az európai történelem határozottan legrosszabb) járványáról, a bubópestisről szól majd – pontosabban annak utolsó nagy angliai kitöréséről, az 1665-ös londoni járványról. A sorozat címe: The Plague Year („A járvány éve”).

Ahogy a Vikingek bebizonyította, Hirstnek van érzéke a történelem brutális oldalához. A járvány pedig természetesen rezonál a mostani eseményekre – kíváncsian várjuk, hogy vajon a Fekete Halál alatt is támadnak-e majd járványtagadó újkori celebek (egy-egy színész, esetleg?), és hogyan szegik meg a karantént a magukat mások fölé képzelők… A bubópestis a londoni Nagy Járvány, 1665-1666. alatt a népesség negyedét kiirtotta, és erre következett a nagy tűzvész 1666 szeptemberében, elpusztítva a város jelentős részét.

Hirst executive producerként irányítja a sorozatot.

Nem ez a History Channel egyetlen, folyamatban lévő brutáltörténelmi projektje. Folyamatban van a The Donner Party című minisorozat előkészülete is, ami a címadó amerikai pionír csapat 1846-47-es balsorsú expedícióját követi nyomon: az amerikai Nyugat meghódításának legtragikusabb epizódja során a telepesek a Sierra Nevadában rekedtek, és a telet csak kannibalizmusra kényszerülve élte túl a csoport körülbelül fele.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com