Hírek

A világ legjobb kosarasa volt – itt a Michael Jordan doku előzetese

Ráadásul az ESPN és a Netflix a karanténban ragadt rajongók kérésére korábban elérhetővé teszi a 10 részes dokumentumfilm-sorozatot – írta meg a Collider. A The Last Dance így már április 19-én debütál a tengerentúlon.

Hetente két epizóddal érkezik az amerikai ESPN tévécsatornára és a Netflixre április közepétől a The Last Dance, a Michael Jordan pályáját feldolgozó dokumentumfilm-sorozat. Mivel a sportesemények világszerte elmaradnak, a sportrajongóknak alternatív csatornákat keresnek az igényeik kielégítésére. „Meghallgattuk a kéréseket, és boldogan bejelentjük: fel tudtuk gyorsítani a gyártási folyamatokat annak érdekében, hogy korábban bemutassuk a sorozatot” – tudatta nyilatkozatban a csatorna a nézőkkel.

A dokusorozat fókuszában az 1998-as szezon áll,

amikor először a játék történetében Michael Jordan és a Chicago Bulls a hatodik NBA-győzelemért küzdött. A hírek szerint a csapat többi tagját is megszólaltatják majd, azaz elmeséli a saját szemszögét többek között Scottie Pippen, Dennis Rodman és Steve Kerr is, de megszólal Michael Jordan edzője, Phil Jackson, valamint a sztár riválisai, Charles Barkley és Patrick Ewing, sőt még a nagy kosárlabda-rajongó hírében álló Barack Obama is. Persze az évad közben visszatekintenek a múltba, állítólag a készítőknek sikerült megszerezniük soha nem látott felvételeket Jordan korai éveiből.

A rendező, Jason Hehir azt mondta: „Michael Jordan és a kilencvenes évekbeli Chicago Bulls játékosai nemcsak sportszupersztárok voltak, hanem egy globális fogalom is. A The Last Dance arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, milyen hatással tud lenni a világra egyetlen ember és egyetlen csapat.” Hozzátette: „csaknem három évig dolgoztunk ezen a történeten, a célunk az volt, hogy ezeket a hősöket emberként mutassuk be.” Hogy ez sikerült vagy sem, az leghamarabb április 19-én, legkésőbb pedig az évad végén, május 17-én kiderül majd.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya