Hírek

A világ legmélyebb barlangjáról szóló filmet támogat a Médiatanács

Krubera-barlang2Másfélmillió forintos azonnali forgatási támogatást ítélt meg a médiatanács a világ legmélyebb barlangjába vezető magyar expedíciót megörökítő ismeretterjesztő filmnek – jelentette be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

A Kaukázus nyugati peremvidékén meghúzódó, csak rendkívül nehéz technikai és fizikai feltételekkel megközelíthető, 2197 méter mély Krubera-Voronya barlangot övező nemzetközi érdeklődés ellenére máig nem készült olyan professzionális filmfelvétel, amely a nagyközönség és a szakma számára megfelelően bemutatná a hely titkait. Augusztusban azonban az Ambrus Gergely vezette négyfős magyar Inverse Everest nevű expedíció mindennapjait testközelből rögzíti a termeszetfilm.hu stábja, a vállalkozás ideje alatt készült fotókat pedig a National Geographic magazin fogja publikálni. A Médiatanács másfél millió forintos támogatást ítélt meg a forgatáshoz a Filmdzsungel Kft.-nek az Escher Károly-pályázat eheti fordulójában.

Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés