Hírek

A világhírű filmzene alkotó, Thomas Golubic tart workshopot Budapesten

A világhírű music supervisor, az amerikai Thomas Golubic tart előadást és workshopot november 15-16-án Budapesten a Brody Studiosban.

Az esemény a Budapest Showcase Hub fesztiválon (BUSH) a Filmalap Fast Foward programjával együttműködésben valósul meg, Thomas Golubic partnere Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki, valamint a Testről és lélekről című film zeneszerzője lesz. A közös előadás és workshop rendezőknek, producereknek és zeneszerzőknek szól – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Breaking Bad - Totál szívás

Mint a kommüniké kiemeli, a BUSH a régió legnagyobb zenei showcase fesztiválja, amelyen november 15-től 17-ig tizennégy ország harminc friss, hazájában már népszerű zenekara mutatkozik be a Balkántól a Baltikumig. Esténként a koncerteké a főszerep, napközben szakmai programok várják a látogatókat. Az előadások témái a koncertszervezéstől a finanszírozási kérdésekig terjednek.

A Filmalap Fast Forward Programjának küldetése, hogy a hazai filmes szakmai környezetből jelenleg hiányzó, rövid képzésekkel fejlessze a szakembereket és belépési lehetőséget nyújtson a szakma iránt érdeklődők számára – áll a közleményben.

Thomas Golubic Los Angeles-i music supervisor, dj és Grammy-díjra jelölt lemezproducer.

Olyan sorozatokban dolgozott, mint a Breaking Bad, a Walking Dead vagy a Sírhant művek.

Ő volt az, aki felhasználta Sia Breathe Me című dalát a Sírhant művek zárójelenetében, amelyet az egyik legemlékezetesebb zenei betétnek tartanak, és elindította Sia zenei pályafutását Amerikában.

Balázs Ádám Budapesten és Los Angelesben tevékenykedő zeneszerző, olyan filmekben dolgozott, mint Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje, Deák Kristóf Oscar-díjjal jutalmazott kisfilmje, a Mindenki vagy Zomborácz Virág első filmje, az Utóélet.

A kétnapos angol nyelvű program első napján Golubic a workshopra regisztrált rendezőkkel és producerekkel beszélget filmes projektjeikről és az ahhoz készülő zenei válogatásról. A filmkészítőknek lehetőségük lesz előzetes Skype beszélgetésre, hogy a személyes találkozón még hatékonyabb legyen a közös munka és a tanulás.

A workshop második napjára zeneszerzőket várnak, itt Balázs Ádámmal együtt azt mutatják be, hogyan hat a zene egy-egy filmjelenet hangulatára, illetve ezen keresztül a nézőre.

A részvétel mindkét workshop esetében előzetes jelentkezéshez kötött, részletek itt: http://mnf.hu/hu/kepzes/fast-forward-program. Jelentkezési határidő: október 18.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya